Inspiration, motivation och tidspress.

Detta kanske inte kommer som något chockerande men för mig är det som ett nytt driv har vaknat.
Om något på senare tiden så har jag satt mig i obekväma situationer och lämnat min comfort-zone. 
Jag har försökt utveckla mig själv och testa nya saker för att se vad jag vill göra och hur jag ska gå till väga när jag väl vill göra något. Genom t.ex. Flea Market (en ganska så populär loppis på Smålands Nation) så har jag fått känna på hur det är att starta upp något från grunden och utveckla något som jag tror på - för att sedan låta bollen vara i rullning och njuta av färden. 
Detta har inte alltid varit bra utifrån tidsaspekten, att det bara finns 24 timmar på ett dygn (och några timmar av dessa så måste jag sova för att fungera), jag har även inte skött mig exemplariskt i mina studier - men detta har belönat sig nu när jag ska sluta studera och faktiskt börja tjäna pengar. 
 
Under några år så låg jag faktiskt på sofflocket och trodde att saker bara skulle hända, fastän jag gjorde ingenting för att få saker att hända. Jag hade inget uttalat mål eller en dröm att fokusera på, eller ja, en löst sammansatt dröm om att "det hade varit kul att hålla på med musik", vilket gjorde att jag mer eller mindre drev omkring och hoppades att saker skulle hända. 
Vilket det självklart inte gjorde.
 
Jag har försökt i åratal att tysta ner mina monster i huvudet som försöker intyga mig att jag inte kan, att jag inte duger och att jag borde syssla med något annat. 
Detta har mest varit för att situationen har varit obekväm/not in my comfort-zone och min hjärna har hittat på ursäkter för att jag ska komma undan "med svansen mellan benen". 
 
 Men efter allt fler positiva bekräftelser, människor runt omkring mig som kommer med konstruktiv kritik (inte alla, det finns idioter överallt) som jag har lärt mig att handskas med min monster, d.v.s bett dem hålla käften så att jag kan jobba, så har jag även växt som människa.
 
Jag har självklart också brakat rätt in i väggen, varit tvungen att vila och därigenom kommit i underfund med vad jag vill fokusera på. 
Och det är fantastiskt när det väl sker (inte gå-in-i-väggen-grejen men själva fokuseringen!). 
Glöm inte heller bort att vila då och då. Kroppen behöver återhämta sig för att kunna fokusera. Jag brukar dra en snooze en dag och gå runt i pyjamas och inte göra något som helst vettigt. 
 
Så, ett tips från mig till dig som läser detta.
Välj något att fokusera på. När du väl har kommit dit, belöna dig med något. 
(Jag har satt upp deadlines för diverse saker under en månad, när dessa saker är inlämnade/gjorda så har jag plintat ner en belöning som kan vara de mest kanske banala sakerna, men t.ex. en "ledig dag", då jag varken öppnar datorn, kollar av telefonen och ligger i sängen och läser skönlitteratur/kollar på star trek eller pysslar.) 
 
När du väl har satt systemet i rullning så går det av sig själv. Men slå inte ihjäl dig mentalt om du missar en deadline någon dag. Gör den bara och lär dig till nästa gång vad som blev fel! 
 
Lycka till därute och jag finns att kontakta i kommentatorsfältet om det skulle vara något (eller berätta något om dig själv eller något bra tips som du har!) 
 
 
 
 

  0 kommentarer på "Inspiration, motivation och tidspress."


Skriv en trudelutt här :):

Namn:
Kom ihåg mig?
E-post:

Bloggadress:

Kommentarer:

 photo 78add885-675c-40fd-992d-c2e2b0a9c8b2_zpsb756dd9c.jpg

Dreams About Jane Doe

Follow on Bloglovin


Kontakt/sponsorer:
  • stephiethurow@gmail.com

    Design laget av Julie Viktoria