July's Empties!

 
Då var det dags igen att gå igenom det som jag har förbrukat under juli månad, och om jag sade att juni var mycket, så är detta snäppet mer. Är alltid förundrad över hur mycket jag kan förbruka under en månad. Men till saken så är det väldigt många små förpackningar som jag har använt i och med att jag har rest en del under denna månad :) 
 
 
Som ni kan se, en jädra hög jag lyckades skramla ihop. Det är sjukt intressant att se hur mycket produkter en använder på en månad, samt inse vad man använder och hur det minskas i lådorna därför att en använder upp sakerna som vanligtvis bara hade legat kvar och drällt. Jag har också svårt för att bara slänga saker som jag annars hade kunnat använda. Så, därför handlar jag inget nytt som jag inte redan har i lådorna :) 
Vi börjar från vänster av bilden och rör oss till höger. :) 
 
1. TRESemméRenewal Hair & Scalp, shampoo & balsam
Jag kom ihåg (då jag använde denna i början av juli när jag var i Visby) att jag fick väldigt lite produkt som skulle arbetas in. Eller så börjar mitt hår bli för tjockt och långt. I alla fall, jag kommer dock ihåg att den gjorde mitt hår mjukt och följsamt, men inget som direkt fastnade på hjärnan som "JAG MÅSTE KÖPA DETTA NU!!". Utan, helt ok plus en stark shampoo och balsam doft. 
 
2. L'oréal Paris ElvitalAnti-Breakage repairing schampoo
Jag började köpa denna serie när jag flyttade för att jag inte hade något shampoo hemma (trodde jag...). Sen så har jag bara fortsatt därför jag gör oftast slut på balsamet innan shampoot har kommit ner till hälften (mitt hår älskar balsam). Mitt hår upplevdes som slitstarkare - ja, men jag fällde en del (vilket kan ha att göra med känslomässig stress och att jag inte alltid borstar håret ;) ). Luktar blommigt, helt ok doft, bra lödder och håret kändes rent efteråt men jag kommer nog inte köpa denna serie igen (då den inte faller under mina krav). 
3. L'oréal Paris Elvital, anti-breakage balsam
När jag använde denna serie så upplevde jag att mitt hår kändes mer motståndskraftigt. Vilket är bra för en serie som utlovar detta.
Balsamet var en vit kräm som kom ut genom botten som förslöts med en lock som gick enkelt att öppna i duschen. Balsamet gick även lätt att arbeta in i längderna. Jag fick dock använda en del för att mitt hår skulle bli nöjd och det resulterade i att jag fick använda två balsamflaskor på ett shampoo. Kul va? Not much nej. 
Så. helt ok men nja. 
4. GoldwellTwist Around 3
Denna sak har jag haft i snart en evighet. Jag köpte den när jag klippte håret hos en frisör, för att jag ville locka mitt hår mer - vilket jag sen inte gjorde. Jag använder inte locktång, för det mesta låter jag håret vila i en boll på huvudet eller så flätar jag det om jag vill ha det lockigt. I alla fall, nu tog den till slut slut och ja, den hjälpte mig att ta fram och hålla kvar mina lockar när jag väl fick för mig att locka håret, den luktar gott och mitt hår slets mindre i processen. Wining alltså ;)  
 
5. Skin TreatBody Lotion
Denna fairtrade produkt kan ni hitta på Kicks och jag köpte denna i en grupp på Fb (alltså second hand ;) ) för att jag blev nyfiken och ja, ville testa. Dock så kände jag att den inte gav mig all den fukt som jag behövde. Jag hade även handkrämen och nej, det kändes mer att det var till någon som inte behöver en fuktbomb varje gång en tvättar händerna. Jag använde till sist denna som min nattkräm, där jag spädde ut den med min kortisonsalva för händerna, för att sedan dra på ett par bomullshandskar och sova på saken ;) Men även där, inte tillräckligt med återfuktning. Tyvärr. 
Lukten på krämen är väldigt söt och konsistensen går hyfsat fort in i huden. Men det blir inget till köp för mig tyvärr. 
 
6. MoodColour boost
Denna inpackning innehåller även färgpigment och är till för att ge lite extra ompf i din hårfärg. Dock så kändes det som om mitt hår blev mörkare när jag använde den och lite mer åt det kalla hållet, vilket jag inte vill ha eller som passar mig. Jag har kör svart hår i min svåra tonårstid och nej, det är inte jag. Så jag hade lite svårt att se mig själv fortsätta att köpa denna här produkten och jag tror inte heller att den är så särskilt bra heller ur en miljösynvinkel. När jag sköljde ur håret efter inpackningen så blev vattnet lila. Plus inpackningen i säg gav mig inte heller den återfuktningen som en brukar få när en gör en inpacknng. 
 
7. Campus 1477Shampoo & Conditioner 
Jag har lite svårt med en sådan här dubbelprodukt. Mycket för att shampoo ska verka rensande i hårbotten och sedan balsam i längderna. Hur blir det då när en kör allt överallt i håret? I mitt fall blev det inte så bra, då håret mitt blev torrt, hårbottnen snabbt fett och ett stor nej och vidare skeptism mot sådana här produkter. 
 
8. Campus 1477Shower Gel
Tyckte att den hade lite tråkig doft, löddrade inte så värst mycket och jag behövde mycket för att känna mig intvålad (och jag är inte så värst stor heller). Vissa företag/hotell gör bra shampoo etc men inte Campus 1477. Tyvärr. För de om något borde tycka att det är viktigt med ett bra shampoo och shower gel ;) 
 
9. Panos EmporioCoco Sun - Deo spray
När jag fick den första (den som kommer efter denna recension) så tänkte jag faktiskt "Lol.", för panos för mig är underkläder/bikinis (för många topmodelavsnitt här - guilty). Så. Coco Sun luktar sött, inte för starkt och en aning cocos. MEN jag kände att jag inte fick någon täckning med den ensam och var därmed tvungen att ha en till deo under. Kan vara för att det var 30-35 grader ute just då, men när man går näst-in-till naken och luktar svett ändå - fast deo - då är den inte rätt för en. Jag har även svårt för just deo sprays i allmänhet. 
 
10. Panos EmporioGoldflower - Deo Spray
Jag fann det ytterst intressant att Glossybox valde att skicka två deospray ur samma märke till oss, efter varandra. Först kom Goldflower (namnet får mig att tänka på en bond-film) och månaden därpå Coco Sun. Kan lugnt säga att människor flip't tables inne på glossys fb sida. 
Den här luktar för mig som en parfym som sådana tanter som när en var liten inte tyckte om att krama för att deras parfym stack en i näsan och en var tvungen att hålla andan för att krama dem. Yes. 
Samma här, var tvungen att dubbeldosera med två olika deos för att kunna uppleva full täckning under de heta juli dagarna. Och jag har fortfarande svårt med deosprays. 
 
11. Yu-BeMoisturizing Skin Cream
Jag fann denna tub alldeles för liten för att ens ge den ett värdigt omdöme. Tydligen så ska denna vara stor i Asien och huden ska ä.l.s.k.a den. Jag lyckades att göra slut på den på ungefär två klämingar. Min hud på händerna är i stort behov av daglig fukt då vatten torkar ut extremt mycket. Så det jag märkte var att den la sig som en fet hinna först, sjönk sedan in i huden och hjälpte mig en aning - men inte så mycket som jag önskar. Jag var inte heller förtjust i konsistensen eller doften för den delen. 
 
12. L'oréal Paris Elvitalanti-breaking stärkande hårmask
Som jag har skivit tidigare så köpte jag den här serien i impuls och när jag inte hade något annat hemma. 
Det tog ett litet tag att arbeta igenom serien och ja, mitt hår blev fint och mjukt och följsamt men det kändes även tunnare och jag märkte ingen större skillnad på hårstyrkan nu och då. Samma lukt som de andra två, sån där typisk shampoo-doft. luktar tvål, lite blommigt och en del kemikaler. 
 
13. Schwarzkopf ProfessionalBC Oil Miracle
Jag tyckte inte att denna produkt hjälpte mig så mycket. Visst, det är en olja och den gör det som oljor ska men jag gillade inte lukten och det kändes som om jag behövde en rejäl klick för att ens känna skillnaden i mitt hår. Dock så testade jag den även när mitt hår var torrt, och den hjälpte då till att få mitt hår att kännas fylligare och mindre flygit. Den har någon accentdoft som jag inte klarar av, vilket gör att jag inte kommer kunna tänka mig att köpa den sen igen. Plus att den inte passade mina behov ;) 
 
14. Gorilla & FriendsThe Caring Lipbalm - Coco Safari
Detta lilla lipbalsam är ecocert och finns att köpa på t.ex. Kick's (vad jag vet) och för varje 1000 såld läppburk så ser dem till att en föräldralös bergsgorilla adopteras. Fint eller hur? 
Jag har lite svårt med sådana här burkar, då jag tänker att det lätt bli en bakteriehärd när en ska ner med ett finger i burken för att sedan smörja sina läppar. Jag hann även inte använda upp den eftersom den hann bli dålig (jag är sämst på att använda upp läppgrunk då jag inte använder det så ofta eller finner någonting annat bättre) men det jag kommer ihåg var att den luktade sött av kokos och smörjde in mina läppar på ett behagfullt vis. Dvs den lämnade mina läppar återfuktade under vintertiden (då jag använde den) och det är alltid ett plus. Burken är söt och stor och hade nog räckt ett tag om jag hade kommit ihåg att använda den. Hah. Men jag är intresserad av att köpa de andra och de är inte så fasligt dyra heller (ska bara använda upp de läppbalsam jag har hemma först). 
 
 15. LushBuffy Small - Body butter
Den här kakan som en kan finna på Lush är milt exfolierande och samtidigt återfuktande. Huden blir insmörjd, samtidigt som gammal hud skrubbas bort och för min känsliga hud så var den här kakan perfekt. Skrubben var inte allt för hård, vilket är superb då min hud inte tycker om allt för hårda skrubbar och efteråt så kändes huden insmörjd samt renskrubbad. Tumme upp! 
Den var inte heller så fasligt dyr och Lush är sjukt najs att förlora sig i. 
 
16. NiveaSmooth Caring - body lotion
Jag använder små test förpackningar när jag är ute och reser, för att de tar mindre plats och ger mig tillfälle att testa nya lotions, parfymer etc. Vem vet, det kanske gömmer sig en ny favorit i alla små flaskor en har hemma. 
Denna luktar nivea lotion och jag skulle vilja beskriva den som varm och lätt rosig doft. Vilket jag finner helt okey. Lotionen i sig själv gör sitt jobb, hyfsat bra rinnig, bra konsistens, den går lätt in i huden och det är hyfsat lätt att dra på sig tajta kläder (har en fäbless för jeans som sitter som ett andra skinn) efteråt. Dock så känner jag efter några användningar att den inte ger den djupgående återfuktning som min hud desperat behöver så den passar tyvärr inte mig. Men för någon som inte behöver en fuktbomb varje gång hen har duschat, passar nog denna hen perfekt. 
 
17. VichyIdéalia 
Jag har testat dessa tidigare och detta är då ansiktskrämen som jag har fått testa. 
Sure, den hann inte att göra några utbrott på min hud i ansiktet då jag använde denna istället för den jag i vanligtvis använder och doften är väldigt rosig - så för er som inte tycker om att ansiktsprodukter ska lukta så mycket, är denna inget att rekomendera. Färgen på krämen är rosa, konsistensen är krämig och den gör sitt jobb med att hålla huden återfuktad. Dock så tycker jag inte riktigt om att en ansiktsprodukt luktar så mycket, vilket gör att denna produkt inte kommer att dyka upp på min hylla igen. 
 
18. VichyIdéalia - Eyes
För att vara en sådan liten tub så höll den ganska länge, vilket ger ett plus. Men jag kände inte att den gjorde någon direkt skillnad jämtemot min andra ögonkräm, vilket drar ner betyget för mig något. Huden runt ögonen kändes återfuktad, jag upplever inte direkt att jag fick några rynkor av dem (heehe) eller torkade ut för den delen. Helt ok dvs.
 
19. Maybelline New YorkEyestudio - Golden Sand
Jag har haft denna i snart en evighet. Jag har assvårt att göra slut på ögonskuggor, då jag inte är direkt den som har ögonskugga. Denna har jag använd till att dämpa rodnad när jag har sovit för lite och vill verka piggare än vad jag är - då denna har legat nära min hudfärg. Färgen är också matt - inget glitter som en del sminkmärken har en tendens att slänga in lite här och där.
Jag har även använt den som bas när jag har velat gå wild and crazy och använda FÄRG på ögonlocken. Yes, such crazyness. Helt ok täckning, ögonskuggan satt där den skulle under dagen och den var lätt att arbeta med. Dock så har jag svårt med Maybelline som märke så denna kommer inte att dyka upp igen i min sminklåda. 
 
20. Nivea, In - shower Body Milk - Skin Conditioner
Jag hade svårt med denna testprodukt, då det kändes som om det inte fanns tillräckligt för att använda en till en dusch (typ en och en halv gick åt). Som jag har skrivit tidigare så brukar jag vara skeptisk mot dubbelprodukter och om jag tidigare var positiv till Lush så är jag inte riktigt positiv till den här. Kan ha att göra med att jag inte kände att en dos var tillräckligt till mig när jag duschade, kan också vara så att jag ändå väljer att smörja in mig efter duschen (då vatten verkar extremt uttorkande för mig).
Jag hade lite svårt att avgöra om jag fortfarande var fuktig från duschen eller om det var krämen som torkade in. Även något tveksam om denna in body shower var något för mig. 
 
21. ApolosphyNourishing shampoo
Även denna tyckte jag innehöll allt för lite shampoo för att ens räcka till en testomgång. Mitt hår är inte så värst tjockt eller långt för den delen men det räckte bara inte, vilket gjorde mig något sad och "vafan..!". Den har inte fastnat på mitt minne, vilket gör att jag tolkar det som att den inte var så där värst speciell när jag testade den och att doften inte gjorde något intryck på mig. 
 
SÅ, där var det slut! 
Det var något mer än förra månadens empties och jag är väl medveten om att detta inlägg kommer i mitten av augusti, men jag har försökt att avsluta detta inlägg tidigare. Vilket inte har gått så bra. Heh. 
Jag har huvudet fullt av valrörelse, känslor och utforskande och lärandet om mig själv. Kan säga att det blir lättare och lättare för var dag som går. :) 

  0 kommentarer på "July's Empties!"


Skriv en trudelutt här :):

Namn:
Kom ihåg mig?
E-post:

Bloggadress:

Kommentarer:

 photo 78add885-675c-40fd-992d-c2e2b0a9c8b2_zpsb756dd9c.jpg

Dreams About Jane Doe

Follow on Bloglovin


Kontakt/sponsorer:
  • stephiethurow@gmail.com

    Design laget av Julie Viktoria