Star-sprangled Jeans

 
Häromdan, efter två avsnitt med Star Trek så kände jag mig lite rastlös. Vilket är något ovanligt då jag hade arbetat hela dagen och låg i sängen som en utsläng trasa. I alla fall så reste jag mig upp och tog fram ett par jeans som jag har köpt på Myrornas, endast för att göras om. 
Jag fann den här bilden och ville genast också ha massa glitter och attention till mina knän. 
 
 
 
Well hello there. 
 
Iaf. 
Detta är vad du behöver för att lyckas; 
 
 
Ett par Jeans (köpte mina secondhand of course)
Ett gäng nitar av valfri sort.
Jag valde guldiga stjärnor från Pirecing.nu, helt enkelt för att jag tyckte att de hade bra priser (samt att de efteråt har snabb leverans!). Jag beställde 7 paket med 10 stjärnor i varje och tänkte att 70 stjärnor räcker nog. 
 
Börja med att lägga ut stjärnorna där du vill ha dem och ta ett foto.
 
 
Sen, börja pinna fast dem. Så här i efterhand så kan jag säga att ni förmodligen behöver lim också för att få de små att fästa ordentligt. Och en fingerborg då det gör lite ont att trycka till dem. 
När du är klar så kan det se ut såhär;
 
 
 
 
 
 
 
 
Snyggt va? ^^ 
Tog allt som allt två Star Trek avsnitt, dvs ca 2 timmar :) 
 
Happy DIYing:D
 
 
 
 
 

Min Isadora vinst

 
Trodde faktiskt inte att det skulle gå så fort som det gjorde men idag när jag hade cirkulerat som en hök runt min brevlåda och djupdykt efter det att brevbäraren hade gått så låg det ett paket från Isadora där och väntade på mig.
!!!!!!!!!!!!!!!
Jag spang sedan upp i EXTAS upp till mig och slet upp paketet på vägen. 
Väl uppe så luktade jag på allt och swatchade och skuttade runder.
Lycklig över smink - Jag? JA! 
Och det enda jag behövde göra för att vinna dessa underbaringar var att tipsa alla er tjejer om behovet att fylla i ögonbrynen ;) 
 
 
 
 
Det jag fick var; 
Colourful Eyeliner Warm Brown,
Eyeshadow Trio - Forrest
All Day Long Lash
Twist-Up Gloss stick – Toffee pop
och
Perfect Matt Lipstick 03 Deco Rose. 
 
Hur nöjd som helst och kan knappt bärga mig att använda ALLT samtidigt samt Twist-up Gloss sticken luktar verkligen kola. MUMS! 
 
Tack så mycket Isadora!
 
(vill du också ha chans att vinna Isadora produkter någongång? De har tävlingar ganska ofta på sin fb-page, instagram samt deras blogg, om du klickar på bilden så kommer du direkt till isadoras blogg :) där uppdaterar de för övrigt om allt nytt som händer!)
 
 
 

Andas, bara andas

Hej, det var ett tag sedan, hur är läget? 

Jag har helt gått upp i arbete, skola och olika ideella sysslor (såsom flea market samt radio och inspelning av en ny låt) att jag har förträngt det faktum att jag kanske ska uppdatera denna sida om vad som pågår, så att du och min fina familj kan följa med i svängarna. 
 
Jag har fått påminna mig själv att säga nej och det är faktiskt med lättnad som jag säger nu att jag tillåter mig själv att andas. Att säga "nej jag vill inte, jag kan inte, jag hinner inte". 1 års terapi måste ha hjälpt till med något eller hur? 
 
Jag gör fortfarande "att göra listor" för annars så får jag panik över att jag har glömt något när jag sedan går och lägger mig (som när jag glömde bort att jag skulle jobba nästkommande dag. >,<) . Men när jag är klar med listan - fatta vilken känsla som sprider sig i kroppen och jag kan med nöje ligga och slappa och kolla på Star Trek (im hooked!). 
Samt jag pysslade igår - den ni! 
Och vad jag gjorde kommer upp senare. :) 
 
Men jag vill bara skryta lite, i måndags vann jag (igen - YAY!) på isadoras hemsida. Så nu cirkulerar jag runt min brevlåda som en hök de närmsta dagarna. Vad jag vann? Det får ni se ;) 
 
 
 
 

Debut

 
 
 
Igår gjorde jag min Uppsala debut av min egna musik. 
En vän till mig tog fina foton under spelningen (och log uppmuntrande när jag väl kikade upp från tagenterna ;D )
Hoppas nu att det blir fler tillfällen så att jag kan utvecklas som artist och musiker (samt lära mig att kontrollera mina nerver när jag spelar. Skakade så grovt att jag hade problem med att ta ackord på gitarren xD)
 
Vill ni höra hur jag låter så kan ni lyssna här. 
 
 
 
Plus, nya låtar bör komma upp snart :) 

Ursäkta tystnaden

Men har en hel del kul på gång, samt varit med om en hel del roligt som har med mitt framtida yrkesval att göra. För tillfället råder för lite sömn, för mycket plugg samt musikskapande in i mina 24 timmar. Och jobb. Oktober ut. 
Jag kommer att kika in då och då för att lämna ett livstecken :) 
 
 

September Empties!

Tänkte testa på ett nytt namn. Istället för Mission Update så blir det [Månadens namn] Empties! 
Här kommer Oktobers Empties.
 
 
 
En hel drös idag alltså ;D 
 
1. Barnängen, Yoghurt Honung & Vanilj. Detta är en stående klassisker i vår badrumshylla. Den luktar så gott och mjukt och känns fantastisk mot min hud. Den torkar inte ut och ja. Ett otroligt kvalitativ budgetalternativ!
 
2. Orofluido Schampoo. Detta schampo luktar inte lika kryddigt som hårinpackningen eller oljan gör, utan är mer svagare i doft - vilket i och för sig är bra då resten av produkterna står för den delen ;) Men jag gillar den här doften mer än Morrocian Oil, då den är mer söt kryddig :) Håret mitt blev lent och lättarbetat och doften satt i ett bra tag. Plus mitt hår blev inte lika fettigt lika snabbt som den kan bli med vanliga schampon. I like. 
 
3. The Body Shop, Nutriganics Foaming Facial Wash. Istället för traditionell rinnande ansikttvål får du här ett skum att skrubba ansiktet med. Skummet är lätt, luktar citrusaktigt och lämnar min hud något stram efteråt. Ren känsla infinner sig efteråt åtminstone. Stramheten har jag fått bekämpa med min ansiktskräm istället.  
 
4. Yves Rocher Aktive Sensitive, med en krämig formula och en sådan typisk "kräm"doft med en hint av rosor (?) tar du denna kräm på en bomulls-of your choice och drar över ansiktet. Lämnar huden fettig (men inte stram!) och det överflödiga tvättar jag bort med vatten. Jag är inte så mycket för Yves därför de inte är med på PETAs sidan (men hur många på den här listan är det då..?) och jag försöker nu aktivt välja djurvänliga alternativ (därav utrensningen ^^). Denna passade inte mig då jag 1, inte gillade doften 2, min hud blev inte direkt bättre av den. :/ 
 
5. Nivea For Men, Dry Impact. Vem har sagt att kvinnor inte kan använda herrdeo? Min kära sambo köpte en ny deo för ett tag sedan och denna har då fått stå på hyllan väldigt väldigt väldigt länge. En dag tog min slut och jag hann inte köpa någon ny, så jag drog på min denna och jag gillade det faktiskt. Det kändes mer intressant än alla de tjejiga blombuketter man får med under armarna med de flesta deos. Min sambo tyckte dock inte om det för då "luktar ju du som en man!". And then..? 
 
6. Dove, Advance Care, Minimising. Till för att minimalisera den stickiga känslan mellan rakningen (har ni tänkt på att byta blad kanske..?). Luktar sött, nytvättat tvätt (typ) och inte alls som en tropisk storm eller blomsterbukette. Lugn, trevlig och inte allt för överhängade doft. Skulle kunna tänka mig köpa den igen, men Dove är inte med i petas BNB (Be Nice to Bunnies) så, jag får leta efter andra alternativ (har du tips - tipsa på! I'm all ears) 
 
7. Nuxe, Huile Prodigieuse. Första gången min näsa fick känna på Nuxe's doft så har den varit hooked. Detta har blivit min favoritolja sen i somras och jag har nu en ännu större variant som står på min hylla nu. Snabb arbetad, luktar som en dag på stranden (haha!) i solen. I love love love love Nuxe <3 (går att köpa här)
 
8. L'oreal Nude BB Cream. Denna kräm består av små små små kulor i en vit kräm. Denna vita kräm med små små små kulor för man sedan till ansiktet, antingen med rena fingertoppar eller med en borste och arbetar med cirkelrörelser in. Den ljusaste varianten (min) var något för mörk för mig (blekfis som jag är) och de små små små kulorna gjorde något ont efter ett tag. Plus att det kändes som om jag hade foundation på mig (BB kräm är förklädnanden för företag för att sälja med foundation..? Maybe?) och det var inte alls den där nakna känslan som jag vill så gärna åt. Well. no. 
 
9. Garnier BB Cream. Denna är egentligen inte slut men jag fick nog. Efter ha genomlidit glansighet, känslan att spackla ansiktet varje morgon samt att täckningen efter all den spackling inte är nog, kändes det som droppen som fick bägarern att svämma över var när jag råkade dra handen mot krämen och den liksom föll av, i bitar. Den korvade ihop sig (som när man var yngre och använde suddigum, typ sådana strängar >.<) och jag var tvungen att borsta av det. Då kände jag att denna produkt inte riktigt var för mig. 
 
10. Kiels Ultra Facial Moisturizer SPF 15. När jag tänker på något som ska vara ULTRA återfuktande så tänker jag en fet kräm, en fet kräm som tar evigheter att arbeta in i huden och som sedan lägger sig som en fet hinna över huden (men om man behöver en fuktboost då och då..). Denna är tvärtmot. Den är tunn, rinnande och luktar (enligt mig) lite små äckligt. Är man van vid typiska tjejdofter såsom rosor, citrus m.m så kommer den här doften som jag inte riktigt vet hur jag ska förklara den bäst - den luktar parfymfrikräm med en uns av solskydd (min sambo sa även yoghurt, jag vill nog mer säga mango). Inte min favorit och det kommer att få fortsätta att inte vara det.
 
11. Youngblood Mineral Primer. En primer ska hjälpa dig att lägga en utjämnande bas i ansiktet så att det ser ut så att du har en jämn tavelduk (ditt ansike) att börja med. Lite förarbete alltså. Den här primern gör allt detta. Den är även lättarbetad och silkesmjuk. Luktar inget och går snabbt in i huden och lämnar den mjuk och jämn. Kommer att köpa denna igen när min plånbok tillåter det. (den finns här att köpa)  
 
12. Isadora Wonder Nail, South Beach nr 713. Isadoras lack är snabbtorkande, rätt i tiden -färg och ett smart budget val till alla lack därute. Detta lack var mitt sommarlack och jag må säga att jag även var kär i det. Den var den perfekta oranga färgen för min lätt bruna hud och ja, jag älskar den. Hade jag vetat detta när jag köpte den - att den inte skulle bli en tillfällig fling i mitt liv - då hade jag köpt fler. Men tyvärr så finns inte dessa kvar i Isadoras sortiment då det var en tillfällig kampanj från deras sida. This makes me very sad.
 
13. L'oreal Color Riche, 104 Beige Countness. Nu måste ni nästan tycka att jag använder fasligt mycket nagellack. well yes, men sedan jag införde stoppet (att inte köpa fler) så har jag använt de som jag har i kylskåpet (ja, jag har mina i kylskåpet, ett fint arv från min mor),  Förutom Peridot. Gills inte. haha. Dessutom så arbetar jag på ett cafe ibland och där måste jag ta av mig nagellacket. Så det blir lite rotation i hyllan.
Änuhyu. Denna är en perfekt liten flaska med en perfekt neutral lila-aktig färg. Fungerar för dig som inte vill att dina naglar ska stjäla all uppmärksamhet eller vill ha ett neutralt lack till din klädsamt neutrala färgskala :) 
 
 

Varför det kan vara en bra grej att måla dina ögonbryn

 
Ett vackert sätt att skapa liv samt inramning till ögonen. Plus, om du som jag, inte har så mycket heltäckande ögonbryn utan det lever lite sitt egna liv (när den får) så kan det vara ett snyggt sätt. 
Här har ni en jämförelse
 
 
Säg vad ni tycker gärna :) 
 
Jag använde mig av mina vapendragare; 
 
 
The Body Shop Brow and Liner Kit 
&
EcoTools Bamboo Angled Eyeliner Brush
(EcoTools kan du bla köpa här)
 
Fullkomligen älskar dessa två då ögonbrynen sitter kvar när jag kommer (lång varaktighet dvs ;) samt lutningen på borsten gör den idealisk för ögonbryn samt lite sotiga eyeliners :) 
Kom bara ihåg att göra små streck med borsen när du fyller i ögonbrynen, för då ser det mer naturligt ut ;) 
 
 
 
 

Oh that so glossy 5.

 
 
 
Fortsätter med den sista bortglömda Glossybox-boxen, som fint heter Beauty is Golden och kom nu i augusti. 
Det jag fick var;
 
 
1. Neccin "nr 1 Dandruff Treatment" Återfuktande schampo som lugnar hårbotten och förebygger mjäll. Ger friskt och glansigt resultat. Innehåller en färgbevarande naturlig blandning av antioxidanter och passar alla hårtyper. Min kommentar, söt liten flaska men jag har inget behov av ett mjällschampo. då jag inte har de problemen.
 
2. L'oréal Paris "Nude Magique CC cream" (nylansering) En vårdande och färgkorrigerande creme med lätt täckning. Inkapslade mikropigment korrigerar och anpassar sig till hudtonen och reducerar röda hudtoner. SPF 20. Min kommentar, inte lika hårda kulor som BB creamen, men om du är ljus i hyn så kan jag inte rekomendera denna. Den är på gränsen för mörk för mig och kommer att fungera som en sommarkräm (om jag nu skulle vilja ha något på ansiktet under sommaren....) när jag är mörkare i hyn. Synd. De borde ta oss blekfisar i beräkningen när de gör smink i framtiden. 
 
3. Mexx "Energizing Woman Showergel + EdT" (nylansering) En frisk doft som är full av positiv energi, som fångar den ultimata känslan av frihet och vitalitet, precis som när man åker ut och cyklar en daggfrisk, solig morgon. Min kommentar, Alltså, den här beskrivningen, är HILAROIUS! Hur doftar en daggfrisk, solig morgon? Eller positiv engeri och fångar den ultimata känslan av frihet och vitalitet? Ehm. JA. Doft är något som är otroligt personligt och för mig är denna beskrivning inte beskrivande för denna doft. Den har en frisk citrus doft med en söt sådan, som söt apelsinjuice blandat med blommor. 
 
4. Be a Bombshell "Onyx Black Eyeliner" Eyeliner med enkel applicerar och lång, vattenfast hållbarhet. Håll pennan mot ögonfransarna när du målar så får du en snygg tunn linje som får fransarna att se tätare och längre ut. Min kommentar, Jag hade problem med den första jag fick. Jag fick inte ut ordentligt med färg samt den kändes torr. Så jag mejlade Glossybox och fick en ny via post. Den här var inte lika svår, men jag är något skeptiskt mot hur mycket färg som kommer ut. Jag är väl bortskämd med den eyelinern jag använder från Body Shop som sitter som ett smäck och ger ett jävla svart streck, vilket denna inte gör. Den är blir lite gråaktig och efter en dag så ser jag lite ut som en panda då den har glidit ner. Nej. jag tror att jag kommer att använda den till att testa olika tatueringsförslag på min kropp. Den har förövrigt form som en tuschpenna - vilket är väldigt kul :) 
 
5. Claudia "Nailpolish" Claudia nagellack är ett snabbtorkande nagellack med hög täckförmåga och som sitter länge utan att flagna. Borsten är platt och bred (wide brush), vilket gör appliceringen enkel. Min kommentar, detta lack kommer tyvärr att bli lite otestad, då jag fick den i ljusrosa färg. Not. Really. My. Colour. Men jag ska ge den "A go" när jag känner för det. 
 
Det var Beauty is Golden boxen. 
Vill du vara med i Glossybox-gemenskapen så tryck på bilden så pingas du direkt till deras hemsida :) 
 
 

SöndagsrutinWell.

Beauty that matters

 
Månadens tema för Glossybox var "Beauty that matters" och visade sig på så vis att en del produkter var snälla mot naturen (YAY!) och andra snälla mot kroppen. För vi går mörkare tider till mötes, vare sig vi vill eller inte. :( 
Änuhu, här kommer en produktbild från min iphone (då jag ännu inte har införskaffat någon kamera och jag vet inte var G lägger sina :/)
 
 
 
Så, det jag fick var alltså; 
 
1. Weleda "Millet Nourishing Shampoo"(nylansering): Ekologiskt schampo med macadamianötolja, extrakt från hirsskal och salvia som rengör hår och hårbotten samtidigt som det vårdar på djupet. Hjälper till att bevara hårets spänst. Min kommentar. Jag har alltid velat testa Weleda mer, men min plånbok har hickat till varje gång och sagt bestämt nej. Jag testade detta schampo igår, och jag var inte överväldigad entustiastisk. Mitt hår kändes inte så rent när jag stod i duschen, men när håret väl hade torkat så kändes det rent och mjukt och inte strävt ellet fettigt som jag trodde. Heh.
 
2. Bellapierre Cosmetics "Mineral Shimmer Powder": Vackert skimrande mineralpuder som är långvarande och skonsam mot huden. Mixa i din dagskräm eller läppbalsam för extra skimmer. Använd även som highlighter. Min kommentar: Jag vet inte riktigt när jag ska använda den här. Det är ju inte så ofta som jag highlightar något (if so så använder jag en grej som jag köpte på body shop för ett tag sedan.) Men det ska bli intressant att testa. 
 
 3. Trind "Nail Balsam" : Problem med torra naglar? Detta nagelbalsam från Trind hjälper till att återskapa fuktigheten i nageln och hjälper den att inte torka ut. Applicera på en ren nagel utan nagellack. Min kommentarEhm, jag testade denna ganska så direkt då jag arbetar en del nu och har därmed inget nagellack på mig. Dock så vet jag inte riktigt med den här produkten. Den går fort in i nageln och ja, den upplevs mjukare (mina bergskedjor på naglarna efter X antal uppsvullningar tack vare min fördömda överkänslighet har lämnat spår på mina naglar. De ser mer ut som Himalaya bergskedjan än en vanlig nagel.......) men jag vet inte riktigt med funktionen med att ha ett nagelbalsam. Jag använder iofs ganska så mycket handkräm så mina naglar blir kanske aldrig torra..?
 
4. Balance Me "Shine On Tinted Lip Salve, Super Soft Beige" (nylansering). Med 100% naturliga ingredienser får dina läppar en fin hint av färg samtidigt som de vårdas av bla. kakao-,mango-, och kokossmör. Med en fräsch doft från rena, essentiella oljor. Min kommentar Tog med mig denna direkt i väskan, och använde den istället för min vanliga på jobb. Well, gillar man inte en kryddig doft (i love it) så är nog inte Balance Me konceptet för er. Den har en säregen doft, kryddigt, och färgen läpparna får är fin. Läpparna kändes för övrigt även mjuka efter en dags användning :)
 
5. L'Occitane "Almond Shower Oil" Härlig och mjuk skummande duscholja som är rik på mandelolja från Provence. Rengör din hud ordentligt och efterlämnar den återfuktad med en satinliknande mjukhet och lyster. Min kommentar: Jag är för opartisk när det kommer till L'Occitane. Jag fullkomligt älskar deras handkräm men den tar alltid slut för fort för mig och jag har inte alltid tid att ta mig till sthlm för att köpa den (eller beställa på internet för den delen heller). Deras doft påminner mig om hud som luktar tvål, dvs ren och hur jag själv gillar att min hud luktar efter en dusch (som en hel jävla lavendeläng!). Och denna svek inte min kärlek. Kommer att älska den till sista droppen och hoppas att min ekonomi säger I DO när jag vill ha mer.Yez.
 
 
Plusmeny
Som ett extra plus i kanten så fick vi två biljetter till två olika filmer på Film2home.se. Men efter ha blivit blåst av lovefilm (fick ingen info att de skulle länga ner så alla mina krediter brändes inne. Skit kul... ) så är jag inte så positivt inställd till någon streaming on demand eller att hyra film what so ever. Gatsby har jag redan sett och Ego verkar att vara en sån där chickflick som kan fördriva en bakisdag då jag ändå inte lämnar soffan för något annat än toabesök.
Så atte.
Det var den ^^ 
Vill du också vara med i gemenskapen? Klicka på bilden så kommer du till Glossyboxs hemsida ASAP

Bbkräm recension

Varning, klarar du inte av osminkade människor samt nyvakna, vänd nu och fortsätt icke! 

Idag ska jag avhandla en bb-crème jag har, som är från garnier. 
Jag vet att den inte ska täcka allt men jag har fått för mig att den ska iaf klara av något irriterat utslag. 

(Gud förlåt mig, de är ena stygga bilder >.<)


Men, som ni kanske ser så vete jag fasen. Det jag tänker på när jag använder den är 1. Hur mycket gojs jag måste smeta på och 2. Den täcker inte så fasligt bra.  Jag brukar få ta till concealer samt puder för att matta ner och se ut som något annat än en trött människa (appråpå trött människa, har hamnat i en matkoma på jobb. Undrar vart man kan krypa undan de sista 20 min och dra några timmerstockar?) och som ni kanske ser, ibland hänger inte ansiktet med när jag vaknar ;) 
Har testat bare minerals nu och jag finner de mer tilltalade just för att jag slipper smeta på en kräm över heeeeela ansiktet, utan det räcker med att bara måla där det behövs. Perfekt. 
Känns ibland som om bb, cc kräm är till för att kränga mer foundation ;D
 

Orsaker till varför jag gråter

Gustav tycker att jag är söt när jag gråter till sommar i p1. Men jag kan inte hjälpa det för att jag kan inte acceptera vissa faktum som tex 1, att vi blir äldre. Varför blir vi äldre? Jag har inte riktigt kommit fram till att det är 5 år sedan jag lämnade Helsingborg för att leva livet någon annanstans samt att mina vänner gör sånt andra 24,25,26 åringar gör, ni vet, gifter sig, har ett fast jobb, får barn. Sånt som är otroligt svårt för mig att vira mina tankar om speciellt eftersom jag inte känner att jag är på samma nivå som dem. Jag är fortfarande en student som har fullt upp med mig själv (super egoist javisst) och fundera ut vem jag är och vad jag gör i världen. 

2. Att vi en dag ska lämna den här fantastiska saken som vi kallar livet. Tänk att en dag inte få vakna upp och vara med, att inte få andas, inte få se eller känna. 
Fick en smärre chock när min mor berättade att det är ca 10 år kvar till pensionen, i mitt huvud så är hon precis lika ung som mitt första minne. Kan lugnt säga att min föreställning inte överträffar verkligheten och det blir jobbigare och jobbigare att motivera en resa tillbaka till uppsala. Jag har starka funderingar på att föytta hem, men om jg gör det så vet jag att den stan kommer sakta men säkert förgöra mig. Så, nej.
Men precis som nu som när jag var liten så grät jag bara vid tanken på att en dag förlora min mamma (och jag hoppas att det dröjer väldigt länge tills dess) och jag kommer förmodligen, precis som många andra vara helt förstörd när det händer. 
Så därför gråter jag när jag lyssnar till P1, för att jag känner igen mig på något vis. Mina känselspröt träffar deras och fastän jag aldrig har förlorat någon förälder så kan jag sympatisera och känna igen mig i deras smärta. För om bara tanken att förlora någon gör ont, tänk då vad det gör - på riktigt. 

 photo 78add885-675c-40fd-992d-c2e2b0a9c8b2_zpsb756dd9c.jpg

Dreams About Jane Doe

Follow on Bloglovin

Kontakt/sponsorer:
  • stephiethurow@gmail.com

    Design gjord av den fantastiska Julie Viktoria