Oktober Empties!

 
November är här med stormsteg och nu inväntas bara snön (till min stora besvikelse. Jag är inte en snömänniska).
Detta menas också att jag tar ner min påse och ser vad jag har tömt under oktober månad i min process med att långsamt rensa ut och använda upp det jag har. 
Jag må erkänna att jag har slängt lite läppglans och ögonskuggor, men det var för att jag ansåg att det var det bästa för min hälsa om de åkte i hinken (5 år gammalt läppglans kanske? Mums) Men mer om det i ett annat inlägg ;).
Det här är i alla fall det jag har samlat på mig under Oktober månad. 
 
 
1. Clinique Take the day off, makeup remover for lids, lashes & lips 
Detta är den makeup removern som jag använder mest, mest för att jag inte har funnit någon lika bra produkt som inte testar på djur (mest pga lathet) och jag vet om att den fungerar. Dock så är den inte fullt så bra mot mascara så jag kan vakna upp dagen efter med en sad panda looking face, men det trollar jag bort snabbt med ett svep till. Den torkar inte ut, utan snarare lämnar efter sig en fet hinna (som dock tvättas bort med hjälp av en ansiktstvätt) vilket är posivitv för mig, torrboll som jag är. Dock så borde jag ta mig i kragen och leta efter ett billigare alternativ, då en sådan här flaska kostar i runda slängar 150 kr.
 
2. Unite 7 seconds condition leave in detangler
I liked this. Den luktade gott och fick mitt hår att bli sådär silkesmjukt. Ett tag använde jag bara denna när jag inte hade något annat balsam hemma (jag förstår varför schampoflaskan är större (för att du ska köpa fler balsamflaskor innan den är slut) men det är så otroligt enerverande när du står där med en hög schampon men inget balsam. I-landsproblem jag vet.) och det funkade finfint! Använde den även om jag hade en jävla tova i håret (vilket jag oftast får - i nacken >.<) samt som en inpackning. Funkade absolut finfint.
 
3. Love & Toast Clementine Crush shower crème
Härligt citrusdoftande duschkräm med shea butter som löddrar på bra och lämnar en lätt citrusdoft på din hud. Ingen doft som tar över men som finns där och huden blir mjuk och inte så där tvål-sträv.. Innehåller inga parabener, phtalates, mineraloljer m.m och stoltserar med "i am natural" på framsidan men jag har lite svårt med naturliga produkter som har längre innehållsförteckningar än medverkarlistan till en stor hollywoodfilm. Speciellt om den är skriven på ett sådant språk att jag måste googla upp varenda ord för att förstå vad stearyl citrate är för något. Men men, jag sett att den finns på Åhlens för den som är insatt i sådant här och vill ge den "a go" :) 
 
4. Kiehl's Ultimate strength hand salve, all-day care for sverely dry, active hands.
När jag läste titeln till den här handkrämen så tänkte jag "YEÄZZ, den här ska vi testa" och jag må då säga, jag blev verkligen verkligen positivt överraskad av den här. Inte nog med att den tog hand om mina uttorkade händer, den hjälpte även till med att underlätta läkningen av sår, gjorde inte ont när den kom i kontakt med sprickor samt gick snabbt in i huden. Jag har fått i arv en hudöverkänslighet mot vatten (yupp) som gör att jag torkar ut i kontakt med vatten (>.<) och en handsalva som fungerar är kritiskt för mig för att jag ska kunna fungera i vardagen.
Denna kan jag VERKLIGEN rekommendera för oss torrbollar där ute, eller för er som blir lite torr om händerna nu till vintern. Den luktar gott av eucaluptus och krämen är len och går snabbt in i huden (vilket också har varit kritiskt för mig då jag ibland hoppar in och arbetar som cafevärdinna (dvs mycket vatten - strama händer - en klick av denna wunderkräm - mjuk och len igen :) )) 
Så om du kommer över en flaska - köp den! 
Kan verkligen verkligen rekommendera denna till er. 
 
5. Weleda Millet, Nourishing Shampoo
Jag är som sagt upp för sådant som är naturligt och Weleda är ett sådant märke som marknadsför sig som sådant. Dock så hade jag lite problem med konsistensen på det här schampot. Tyckte att det inte kändes att jag hade något i håret så det var lite svårt att "arbeta in det" samt jag är inte helt hundra på doften heller som luktar som sådana isglasspåsar som man köpte som liten och som man kunde frysa in för att sedan kunna äta isglass i tid och i otid (hehe). Som cola-varianten där. Typ. Med en släng av citrus. 
Heh, nej. och inte var den dryg heller.. 
 
6. Clinique Moisture Surge, extended thirst relief
Denna marknadsförs genom att man ska använda den när man känner att ansiktet behöver lite extra fuktboost. Jag däremot har använt den som min ansiktskräm (så torr är jag) och det har funkat bra. Forumlan är lite dallergele fast i en fastare form och ljust rosa. Luktar inget speciellt (bra) och går snabbt in i huden. Den har gett min hud i ansiktet det där extra fukten som jag alltid behöver, vilket jag ibland har svårt att finna i andra produkter. Dock så är jag lite skeptisk till bruk av alkohol i produkter. MEN den är fantastisk till oss som är något mer åt det torra slaget. :) 
 
7. Neccin Shampoo, dandruff treatment, colour preserving
Jag har fått höra att det kan vara bra att använda mjällschampo i förebyggande syfte MEN jag har svårt att se det positiva i det. Har hört om kemikalier som används i mjällschampon som inte tas om hand om i naturen samt varför använda ett schampo till för mjällbekämpning när du inte har ett sådant problem? Neh, jag använde upp den här flaskan så fort jag kunde och doften påminner mig om duschrummen i badhus (konstigt nog), ni vet, typisk schampodoft (unisex I guess?) och konsistenes var krämig och något svårjobbad då den var lite för kompakt. Annars inga som helst problem, men jag tror inte att jag kommer att köpa det igen, inte fören jag har problem med mjäll (och det är då jag kommer att kunna testa den på riktigt så att säga). 
 
 
Det var allt jag hade att bjuda på den här gången :) 
 
 
 
 

  0 kommentarer på "Oktober Empties!"


Skriv en trudelutt här :):

Namn:
Kom ihåg mig?
E-post:

Bloggadress:

Kommentarer:

 photo 78add885-675c-40fd-992d-c2e2b0a9c8b2_zpsb756dd9c.jpg

Dreams About Jane Doe

Follow on Bloglovin


Kontakt/sponsorer:
  • stephiethurow@gmail.com

    Design laget av Julie Viktoria