Foooooood!

På jobbet pratar vi mest mat och om att äta, konstigt nog. Men en bidragande faktor kan vara att 1, vi arbetar på ett cafe på Arlanda. 2. En av oss äter lunch i form av en shake, en annan är gluten och jag är en laktosintolerant vegetarian och 3, för att mat intresserar folk.

 

Jag har ingen aning om hur kött smakar (har lyckats glömma/förtränga detta faktum), men tro mig, jag kan rekommendera en underbar braesola med en fantastisk chevrekräm och en söt fikonmarmelad till dig om jag vill. Jag brukar dock fråga folk runt omkring mig i branschen om hur det smakar, är det segt o.s.v . Ni vet, det är saker som man måste veta när folk frågar. Typ som att en person som inte dricker kaffe måste ändå kunna rekommendera kaffe och tala om deras olika smak. För yes, det finns olika smaker på dem. ;) Kaffenörd som man har blivit (Tack Gustav).

 

Mat är en gemensam faktor, då vi alla bör och ska äta minst tre mål mat om dagen (sen kan det variera om det är 5, 5:2 eller när man själv behagar <-- mah religion) och kan även fungera som en icebreaker och en icemaker. En betydligt stort icemaker är när t.ex. jag äter bredvid dig och du kommenterar det faktum att jag äter vegetariskt, frågar om jag är vegetarian och sedan deklarerar högt att "Jag skulle absolut inte klara mig utan kött. Kött är så naturligt för mig och jag skulle inte överleva utan det". Well, that's fun for you hun, but no. När någon klämmer i från tårna, utan provokation från min sida eller en fråga för den delen, då undrar jag stilla om bara min uppenbarelse är en provokation nog och hur säkra är dessa människor på sig själva..? 

 

En icebreaker kan vara, vid vegetarism, att fråga mig hur, vad och varför och fint parera deklerationera, för jag kommer inte att locka över dig till den gröna sidan - om du inte vill det förståss. 

 

Och ja, mat är för gott för att vara utan ^^ Har precis upptäckt en kärlek till vitkål - wookade i olivolja, ingefära, koriander, vitlök och soya. MUMS!

 


  0 kommentarer på "Foooooood!"


Skriv en trudelutt här :):

Namn:
Kom ihåg mig?
E-post:

Bloggadress:

Kommentarer:

 photo 78add885-675c-40fd-992d-c2e2b0a9c8b2_zpsb756dd9c.jpg

Dreams About Jane Doe

Follow on Bloglovin


Kontakt/sponsorer:
  • stephiethurow@gmail.com

    Design laget av Julie Viktoria