Det känns som

En lördag.
 
 
Hej min vän. 
Det var ett tag sen. 
Jag har dessvärre haft fullt upp med en hel drös med saker (och jag har tagit kort så ofta jag har hunnit så att jag skulle kunna berätta om det sen för dig) så jag har inte kunnat berätta om allt fint som jag har varit med om. 
Men det ska vi ta och ändra på - eller hur ;) 
 
 
 
Idag är det lördag och jag firade det med att inte ställa min väckarklocka. Utan jag bestämde att jag fick vakna av mig själv och sedan skulle jag ha en riktigt lång frukost. D.v.s. brygga en hel kanna presskaffe, läsa hela DN i behagfull takt samt äta gott. 
Men jag orkade inte göra scones (får bli imorgon istället ;) ) men rostade mackor är lika gott det med ;) 
Och självklart finns det saffransscones (för oss tokiga som älskar saffran. Jag brukar köpa på mig under och efter jul så att jag sedan har resten av året. En vän till mig visade saffranshallomi - efter det måste detta ätas minst en gång i månaden. MUMS) och här finner du receptet till saffransscones!
 
Jag är en sådan person som måste skriva ner allt som jag måste göra, för annars är det lätt att jag glömmer bort det och då blir det inte utfört (sad face). Detta har jag löst genom att göra det till en vana att göra en "Att göra"-lista! 
Jag har gjort detta sen jag var typ 16 med något uppehåll under den period efter det att jag hade gått in i väggen (fick inte lov). Och här skriver jag ner saker som jag måste göra, samt saker jag vill påbörja/göra. Känslan när allt är överstruket är obeskrivnligt och jag brukar känna mig ganska stolt när jag är klar :) Verkligen ett "nu-så-ska-jag-bara-sitta-och-spela-tv-spel-resten-av-dagen" moment. :) 
 
Men nu så ska jag återgå till mitt kaffe och min DN tidning.
Hoppas att din lördag blir fin :) 

Måndag morgon.

 
 
Detta är hur min arbetsstation ser ut hemma när jag inte måste bege mig ut på stan.
På sätt och vis känns det skönt att aldrig behöva lämna iet för att bege mig ut i höstrusket för en föreläsning men jag saknar den sociala närvaron man får av att sitta med andra och lyssna på en föreläsare. 
Men det går ingen nöd på mig (än) och jag är ganska nöjd och varm (med en fet kisse i närheten, purrandes) här i min boning. 
Plus två skärmar är alltid bättre än en!
 
 
Har även brutalt mycket att göra innan jag sticker på en weekend med sambon. Herregud, vad har jag gjort? Haha, har inte riktigt landat i att vi ska på en weekend :D
Och jag lovar, vi ska fota massor!
 
 
 

Va snäll och definiera er.

Jag har ett dilemma. 
Jag visste inte om att den fanns fören jag läste kommentarerna till Slutpixlat "de rasistiska myterna, svar på tal" innan idag. 
Enligt en hel drös gav detta inte svar på tal och en annan drös försökte komma på kryphål för att kunna försvara sig och sina illa dolda rasistiska åsikter. 
Och det är här mitt problem kommer in, för det var en kvinna i kommentatorsfältet som använde begreppet "genuint svensk". 
Jag läste detta vid halv tolv idag och jag sitter fortfarande och tänker på det. Vad är genuint svensk? 
Är det någon som min karl som vars föräldrar och morföräldrar kommer ifrån Norrland och har inget utländskt påbrå (vilket inte lämnar så många kvar i Sverige om vi ska köra en etnisk utresning. Erhm) eller någon som mig som är född och uppvuxen i Sverige, har sjungit nationalsången på skolavslutningar, inte talat något annat språk än svenska hemma (talar även engelska hemma ibland, men ja ni förstår) samt inte firat något annat än svenska högtider. 
Detta gör mig kluven då jag vet om att jag både är (om jag ska hårddra det) andra generationens och tredje generationens invandrare. 
Min morfar kom från Ryssland, för att fly undan kriget - mötte en svensk kvinna, blev kär och stannade kvar. Mysigt eller hur? 
Min far är född i Danmark men min farfar är från Småland och träffade min power-kvinna till farmor på en dans, de blev kära och hon flyttade till Sverige när min far var född. 
Ni ser mitt dilemma eller hur? 
Hur ska jag kunna hävda att jag är geniunt svensk när jag egentligen är en internationell cocktail av olika nationaliteter? 
Men vart ska jag ta vägen om sverigedemokraterna får makten och börjar instifta några av deras utspel omkring rättväsendet och hur de tycker att rättvisa ska utformas. För om tredje generationens invandrade ska kunna bli utsparkade så borde jag också, för att hårddra det, bli utsparkad då också - till mitt "hemland" fastän jag idag inte har någon jädra aning om hur språket fungerar samt har någon kulturell kompetens från det stället. Och hur det ser ut i Ryssland idag så tror jag inte heller att jag skulle vara välkommen. Just sayin'. 
Även Danmark kommer in i spelet här, för visst, jag har varit i Danmark en hel del då jag kommer ifrån Helsingborg, men jag skulle inte hävda att jag behärskar språket så värst bra eller har någon kontakt med den sidan av min släkt. Vi ligger helt enkelt för långt ifrån varandra rent kulturellt. 
 
För att återknyta så kan jag säga att jag vet inget annat än hur det är att bo i Sverige. Jag har inte gjort något annat och visst, vi har en matroska docka i vardagsrummet och jag har lite arv från min morfar men... Inget direkt som skulle få mig att börja hävda att jag egentligen inte är något annat än svensk. Jag reflekterade inte så värst mycket över det när jag var mindre, när någon frågade mig om vart ifrån jag kom ifrån eller om jag var jugoslav/bosiner etc (jag har heller inget emot andra människor, jag har en hel drös med härliga människor som kommer ifrån överallt i världen. Det blir mysigare på det viset ;) ) Jag säger att jag är ryss av ren lathet, för att jag inte orkar bli utfrågad om min släkthistoria eller för att det är lättast så. Folk nöjer sig med det och varför ska det vara så?
Ser jag ut att vara något annat än svensk? (tydligen.....) 
Och vad är en genuin svenne? 
Går det ens att vara det i dagens samhälle? 
Tydligen. 
 

Foooooood!

På jobbet pratar vi mest mat och om att äta, konstigt nog. Men en bidragande faktor kan vara att 1, vi arbetar på ett cafe på Arlanda. 2. En av oss äter lunch i form av en shake, en annan är gluten och jag är en laktosintolerant vegetarian och 3, för att mat intresserar folk.

 

Jag har ingen aning om hur kött smakar (har lyckats glömma/förtränga detta faktum), men tro mig, jag kan rekommendera en underbar braesola med en fantastisk chevrekräm och en söt fikonmarmelad till dig om jag vill. Jag brukar dock fråga folk runt omkring mig i branschen om hur det smakar, är det segt o.s.v . Ni vet, det är saker som man måste veta när folk frågar. Typ som att en person som inte dricker kaffe måste ändå kunna rekommendera kaffe och tala om deras olika smak. För yes, det finns olika smaker på dem. ;) Kaffenörd som man har blivit (Tack Gustav).

 

Mat är en gemensam faktor, då vi alla bör och ska äta minst tre mål mat om dagen (sen kan det variera om det är 5, 5:2 eller när man själv behagar <-- mah religion) och kan även fungera som en icebreaker och en icemaker. En betydligt stort icemaker är när t.ex. jag äter bredvid dig och du kommenterar det faktum att jag äter vegetariskt, frågar om jag är vegetarian och sedan deklarerar högt att "Jag skulle absolut inte klara mig utan kött. Kött är så naturligt för mig och jag skulle inte överleva utan det". Well, that's fun for you hun, but no. När någon klämmer i från tårna, utan provokation från min sida eller en fråga för den delen, då undrar jag stilla om bara min uppenbarelse är en provokation nog och hur säkra är dessa människor på sig själva..? 

 

En icebreaker kan vara, vid vegetarism, att fråga mig hur, vad och varför och fint parera deklerationera, för jag kommer inte att locka över dig till den gröna sidan - om du inte vill det förståss. 

 

Och ja, mat är för gott för att vara utan ^^ Har precis upptäckt en kärlek till vitkål - wookade i olivolja, ingefära, koriander, vitlök och soya. MUMS!

 

Flyttrensning

I inspiration av flyttfåglarna (eller?) så har han och jag bestämt oss för att rensa ut onödiga saker. 
Och när gör man inte det bäst - jo när man flyttar. 
Parentes; vi ska inte flytta. Slut på parentesen.
Både han och jag är ganska duktiga på att hamstra saker som "kan vara bra att ha" eller "åh den här kan jag göra om eller använda den där".
Gör jag det?
Nej. Jag hinner inte, orkar inte eller ja, favoriten; jag har helt enkelt inte tid. 
 
Ni som vill ha tips på vad ni ska tänka på när det kommer till kläder, skor, smycken när ni rensar så är det relativt enkelt. Tänk den här meningen när du rensar; "om jag hade fått chans att köpa denna idag, hade jag gjort det?" Om svaret är nej - out it goes, om ja - sätt tillbaka där den hör hemma. 
 
Glöm inte att gå igenom smink och borstar. Kolla om de 1. Luktar illa 2. Är lika pigmenterade samt fungerar. 3. Om du hade haft chansen att köpa den dära färgen idag - hade du då gjort det? 
Om inte - släng. 
 
 
Glöm inte heller att dela upp allt i sommar och vinter garderob så slipper du ha allt uppe samtidigt. För som en fin vän sa "man har ganska så knäppa kläder under sommaren och de behövs inte under vintern" och jag kan inte mer än hålla med samt säga att nej, du behöver nog inte ha tunna klänningar och shorts uppe nu. Du kommer inte direkt få någon användning för dem ;) 
 
Dessutom så har denna utrensning fått en liten morot genom att vi snart ska åka till Berlin och vad är inte Berlin? 
Jo, Second Hand fantasters Mecka. 
 Och vad är jag? 
Jo, en Second Hand Fantast.
Helvete. 
 
Så, vid tid över så kommer min garderob att bli ordentligt utrensad. Jag har några reliker där inne som har haft sina glansdagar. 
 
Adjöss, Auf Wiedersehen, byebye :) 

Vi ska till Berlin! :D

 
 
 
Kan ju lugnt intyga att han blev överraskad samt kände att han nu kommer att lite svårt att toppa detta i och med att det snart är jul. Haha. Well. Det är ju typ en present för mig med det här ;D 
 
 
 

Fall Into Beauty

 
 
 
Månadens Glossybox blev något över förväntan och ett "YES!" moment. 
Förra boxen var ... liten men kul. 
Denna kändes lite mer "valuta för pengarna" haha. 
Det jag fick var;
1. Kérastase Forme Fatale som är en volymgivande stylinggelé och allt som kan ge mitt hår volym är uppskattat!
2. Garnier, 5 second Perfect blur, som beskrivs i texten som en highligher/mineralpuder (erhm..? Känns som om någon råkade skriva fel?) men beskrivs av Garnier själva som en primer. Vilket är det jag kommer att använda den som också. 
3. Elisabeth Arden, Optimizing skin serum, ska användas innan dag eller nattkräm och ska hjälpa till att jämna ut hudtonen samt göra fina linjer och porer mindre synliga  = ett plus för mig. 
4. Océane, make up remover pen. I en konversation med min syster så skrev jag "Kul idé men det är ju fem pluppar, dvs den kommer inte att hålla så värst länge. Vad är det för fel på tops liksom? Fast, hur glossy skulle det vara att få ett paket tops i lådan..?"
5. Sheer Cover, Lip to lid highlighter. Min syster sa att denna är för mörk på henne - så jag förmodar att den är för mörk för mig just nu också. Så atte... Snabbtest och sen låta den ligga till sommaren 2014? ;) 
 
Vill du också vara med i gemenskapen? 
Nästa box kommer att bli designad av självaste DAGMAR (om det säger något).
Och man får en svart ögonskygga ^^ 
Om du inte har klurat ut det ännu så kan du trycka på bilden eller här så pingas du direkt till sajten :) 
 
Å så en bild på "Spyro - the glossy kitteh". 
 
 
 

Oktober Empties!

 
November är här med stormsteg och nu inväntas bara snön (till min stora besvikelse. Jag är inte en snömänniska).
Detta menas också att jag tar ner min påse och ser vad jag har tömt under oktober månad i min process med att långsamt rensa ut och använda upp det jag har. 
Jag må erkänna att jag har slängt lite läppglans och ögonskuggor, men det var för att jag ansåg att det var det bästa för min hälsa om de åkte i hinken (5 år gammalt läppglans kanske? Mums) Men mer om det i ett annat inlägg ;).
Det här är i alla fall det jag har samlat på mig under Oktober månad. 
 
 
1. Clinique Take the day off, makeup remover for lids, lashes & lips 
Detta är den makeup removern som jag använder mest, mest för att jag inte har funnit någon lika bra produkt som inte testar på djur (mest pga lathet) och jag vet om att den fungerar. Dock så är den inte fullt så bra mot mascara så jag kan vakna upp dagen efter med en sad panda looking face, men det trollar jag bort snabbt med ett svep till. Den torkar inte ut, utan snarare lämnar efter sig en fet hinna (som dock tvättas bort med hjälp av en ansiktstvätt) vilket är posivitv för mig, torrboll som jag är. Dock så borde jag ta mig i kragen och leta efter ett billigare alternativ, då en sådan här flaska kostar i runda slängar 150 kr.
 
2. Unite 7 seconds condition leave in detangler
I liked this. Den luktade gott och fick mitt hår att bli sådär silkesmjukt. Ett tag använde jag bara denna när jag inte hade något annat balsam hemma (jag förstår varför schampoflaskan är större (för att du ska köpa fler balsamflaskor innan den är slut) men det är så otroligt enerverande när du står där med en hög schampon men inget balsam. I-landsproblem jag vet.) och det funkade finfint! Använde den även om jag hade en jävla tova i håret (vilket jag oftast får - i nacken >.<) samt som en inpackning. Funkade absolut finfint.
 
3. Love & Toast Clementine Crush shower crème
Härligt citrusdoftande duschkräm med shea butter som löddrar på bra och lämnar en lätt citrusdoft på din hud. Ingen doft som tar över men som finns där och huden blir mjuk och inte så där tvål-sträv.. Innehåller inga parabener, phtalates, mineraloljer m.m och stoltserar med "i am natural" på framsidan men jag har lite svårt med naturliga produkter som har längre innehållsförteckningar än medverkarlistan till en stor hollywoodfilm. Speciellt om den är skriven på ett sådant språk att jag måste googla upp varenda ord för att förstå vad stearyl citrate är för något. Men men, jag sett att den finns på Åhlens för den som är insatt i sådant här och vill ge den "a go" :) 
 
4. Kiehl's Ultimate strength hand salve, all-day care for sverely dry, active hands.
När jag läste titeln till den här handkrämen så tänkte jag "YEÄZZ, den här ska vi testa" och jag må då säga, jag blev verkligen verkligen positivt överraskad av den här. Inte nog med att den tog hand om mina uttorkade händer, den hjälpte även till med att underlätta läkningen av sår, gjorde inte ont när den kom i kontakt med sprickor samt gick snabbt in i huden. Jag har fått i arv en hudöverkänslighet mot vatten (yupp) som gör att jag torkar ut i kontakt med vatten (>.<) och en handsalva som fungerar är kritiskt för mig för att jag ska kunna fungera i vardagen.
Denna kan jag VERKLIGEN rekommendera för oss torrbollar där ute, eller för er som blir lite torr om händerna nu till vintern. Den luktar gott av eucaluptus och krämen är len och går snabbt in i huden (vilket också har varit kritiskt för mig då jag ibland hoppar in och arbetar som cafevärdinna (dvs mycket vatten - strama händer - en klick av denna wunderkräm - mjuk och len igen :) )) 
Så om du kommer över en flaska - köp den! 
Kan verkligen verkligen rekommendera denna till er. 
 
5. Weleda Millet, Nourishing Shampoo
Jag är som sagt upp för sådant som är naturligt och Weleda är ett sådant märke som marknadsför sig som sådant. Dock så hade jag lite problem med konsistensen på det här schampot. Tyckte att det inte kändes att jag hade något i håret så det var lite svårt att "arbeta in det" samt jag är inte helt hundra på doften heller som luktar som sådana isglasspåsar som man köpte som liten och som man kunde frysa in för att sedan kunna äta isglass i tid och i otid (hehe). Som cola-varianten där. Typ. Med en släng av citrus. 
Heh, nej. och inte var den dryg heller.. 
 
6. Clinique Moisture Surge, extended thirst relief
Denna marknadsförs genom att man ska använda den när man känner att ansiktet behöver lite extra fuktboost. Jag däremot har använt den som min ansiktskräm (så torr är jag) och det har funkat bra. Forumlan är lite dallergele fast i en fastare form och ljust rosa. Luktar inget speciellt (bra) och går snabbt in i huden. Den har gett min hud i ansiktet det där extra fukten som jag alltid behöver, vilket jag ibland har svårt att finna i andra produkter. Dock så är jag lite skeptisk till bruk av alkohol i produkter. MEN den är fantastisk till oss som är något mer åt det torra slaget. :) 
 
7. Neccin Shampoo, dandruff treatment, colour preserving
Jag har fått höra att det kan vara bra att använda mjällschampo i förebyggande syfte MEN jag har svårt att se det positiva i det. Har hört om kemikalier som används i mjällschampon som inte tas om hand om i naturen samt varför använda ett schampo till för mjällbekämpning när du inte har ett sådant problem? Neh, jag använde upp den här flaskan så fort jag kunde och doften påminner mig om duschrummen i badhus (konstigt nog), ni vet, typisk schampodoft (unisex I guess?) och konsistenes var krämig och något svårjobbad då den var lite för kompakt. Annars inga som helst problem, men jag tror inte att jag kommer att köpa det igen, inte fören jag har problem med mjäll (och det är då jag kommer att kunna testa den på riktigt så att säga). 
 
 
Det var allt jag hade att bjuda på den här gången :) 
 
 
 
 
 photo 78add885-675c-40fd-992d-c2e2b0a9c8b2_zpsb756dd9c.jpg

Dreams About Jane Doe

Follow on Bloglovin

Kontakt/sponsorer:
  • stephiethurow@gmail.com

    Design gjord av den fantastiska Julie Viktoria