Jag vet

Jag vet, jag är sämst på att uppdatera, men jag har bara väldigt mycket att göra - that's all ;) 
Idag har jag skrivit på min rapport om praktiken (är uppe i 114 timmar nu!) och ska snart iväg till praktiken, sen göra en faaaaantastisk cellprov (för livmoderhalscancer. har kommit in i den ålder nu....... skitkul) och därefter en mumsig middag med vänner! Imorgon jobb och sen plugg och därefter TV! Ska se på serien 90' som går på svt och sen ölresan på svtplay! Och en hel del annat fint. 
Det är sjukt hur mycket jag kan längta till att få sitta hemma och titta på tv (visst det ÄR kul med middagar och brännboll och jobb och bla bla bla bla) och kolla igenom mina favoritserier. Hann inte ens kolla klart på gossip girl (?, spoila inte!) 
Ska se om jag kan få med mig karln på bio åtminstone. 
 
Men nu så ska jag fortsätta skriva. Ville bara säga hej :) 
 
Och jag vill bara skryta lite, vann nagellack igen :D:D:D::D:D
 
 
 

An unexpected free day :)

Hey, pretty lady

Day 40: what are features you get complimented on a lot

 

 


Det beror på vilken vän som man umgås med. Alla har sina specifika attraktioner och jag är själv väldigt förtjust i händer. Och rynkor (är sjukt stolt över mina skrattrynkor. Det menas ju att jag har skrattat MYCKET :D) 

Men vad jag mest får komplimanger om är min hud, då den är så len. 
Annars så brukar jag bara få höra att jag är fin/vacker all around (tack så mycket!)

Jag har verkligen vuxit in i min självtillit, då jag tidigare inte kunde gå ut utan smink eller på något sätt förställa mig eller skulptera fram skuggor i ansiktet. Vilket fortfarande är kul men det sker inte lika ofta. Mer ofta är att jag har "naturligt smink" dvs jämna ut hudtonen plus mascara. 

Jag hade svårt att tro folk i början att jag var vacker eller fin, just för att jag har haft så dålig självtillit och sagt "Neeeeh då. jag är inte vacker..." Men fck that. 

Jag är vacker, när jag är jag, vilket jag är bäst på. :) 

 

Ge blod

Idag tog jag äntligen steget!
Jag är livrädd för att ge blodprov, tycker att det är så läskigt och gör ont. Så. För att vänja mig (och lite kbt träning typ) så anmälde jag mig igår på internet om att bli blodgivare här i Uppsala. Idag fyllde jag i en blankett och gav ett blodprov så att de kan checka mina värden och se om jag duger :)
Det var lite läskigt men sjuksystern som tog blodprovet var lugn och svarade på alla frågor och gav mig en skumgummigrej att klämma i när hon stack mig.
Det var över på ett kick och jag koncentrerade mig bara på att andas.
Sen fick jag plåster och fika. Mumsig fika också ^^

Så gör det du med - Kom ihåg, det kan rädda liv!

Just for the sake of it

May. 12, 2013

(kungsträdgården i blomsterprakt :)) 

 

Kör en snabb uppdatering från tåget. Har varit i Stockholm och hälsat på bästa Jenny :)
Jag gillar Stockholm och där hon bor, för i deras trappuppgång, på deras postlåda, så står det en massa böcker, så jag får alltid med mig någon bok hem. Idag fick jag tre ^^ har alltid velat läsa Charles Bukowskis bok Postverket och nu så ska jag äntligen få göra det :)

 

 

(jag, fotandes bilden ovanför. Friskt stulen från Jenny ^^) Idag var en lugn och fin dag i Stockholm. Jenny mötte upp mig vid Åhléns, där vi sedan gick genom Kungsträdgården för att jag skulle få "fota körsbärsblommningen precis som alla andra" :)
Vägen vi gick ledde mot moderna, där vi åt en fantastisk lunch och såg en superfin utställning av Hilma af Klint. Se den! Den avslutas den 26 maj!

 

 

(Sneakpeak) 


Sen gick vi ner mot stan för att Anna var hemma en snabbis från Zürich. Har inte sett henne på evigheter och tyvärr hann vi bara ses i ca 10 min. Men det är 10 min av Anna, så nu klarar jag mig till juni när hon kommer hem igen ❤

Vi åt en god middag hemma hos Jenny och sen talade vi om saker och ting över en flaska Rosé och sen en kopp te (som vi hade köpt på NKs teavdelning. Förövrigt min första gång inne på NK! Köpte earl grey och ryskt te :) )

(saffranshallomi är en smaskig hit och mitt ryska te är otroligt gott. Speciellt med lite söderblandning i. YUM!)

En hel skön dag och nu är jag på väg hem till Uppsala för att praktisera på en dansuppvisning. Ska bli mys även det. :)

 

 

Ignition!

 
 
 
Ikväll sänder jag på studentradion här i Uppsala. 
Det är via webbradion och det är musik som är så pass dansant att du inte kommer kunna hålla dig för att börja dansa! 
Så, ta på dig bra dansskor (eller skor som du behöver dansa in) och dansa med mig!
 
Tryck Här så kommer du till webbradion! 
 
//
 

Tonight I send from student radio station here in Uppsala.
It is through the web radio and it's music is so catchy that you will not be able to keep up to start dancing!
So, put on your good dance shoes (or shoes you need to dance in) and dance with me!

Press here and I will ping you right to the web radio station honey 

Through bad times, I've learned the most

Day 39: why you think you’ve learned more from the good or the bad

 

 

När jag träffade botten för ca 9 månader så kändes det som om jag hade glömt bort mig själv och skjutit allt som jag borde ha gjort på framtiden. Jag mådde riktigt riktigt dåligt och visste inte om det fören jag föll. 

Efter detta lärde jag mig att ta hand om mig själv och faktiskt fråga mig själv vad jag ville göra. Lite svårt för någon som är van vid att sätta andra i första rummet. 

Så, jag lär mig mer när det dåliga inträffar, för då stannar jag upp och lär känna mig själv. När bara bra saker inträffar så reflekterar jag inte så mycket över det som jag gör vid dåliga saker. 

En sak som jag har märkt genom åren är att jag alltid på något sätt söker efter trygghet. En trygg famn, en trygg hamn att stanna på. Någonstans där jag kan lugna mig själv och känna frid. Jag älskar att ligga inkurad i min älskades famn eller vara vid havet (för jag känner mig lugn där), så en kombo hade varit superb. 

Om en månad så ska jag försöka se till att bo på stranden i en vecka. Månaden därpå åker jag hem till mor min och då tror jag inte att jag kommer att få så mycket tid över ;) 

 

//

 

When I hit the ground for about 9 months, it felt like I had forgotten about myself and pushed everything that I should have done in the future. I felt really really bad and did not know about it before I fell.

After that I learned to take care of myself and really ask myself what I wanted to do. A bit hard for someone who is used to putting others first.

So, I learn more when the bad happens, because then I stop and get to know myself. When only good things happen I do not reflect so much of it as I do when bad things occur.

One thing I've noticed over the years is that I always somehow looking for security. A safe haven, a safe harbor to stay on. Somewhere where I can calm myself and feel at peace. I love to lie in my lover's arms or be at sea (for I feel peaceful there), so a combo would have been superb.

In a month I will try and make sure to stay on the beach for a week. Following month I'm going home to my mother and then I do not think I will get so much free time;)

 

Update.

 
Tre dagar in i veckan och jag har svårt att hålla isär dagarna.
Jag tror för tillfället att det är torsdag idag, men det är onsdag och igår så trodde jag att det var onsdag, fastän det var tisdag. 
Dessutom så har jag landat med en äcklig hosta. Så nu sitter jag och dricket citron och honungste och hoppas på en förändring snart. Tips mottages gärna :) 
 
Mitt hår växer också så att det knakar ^^ 
Bortskämt barn det där. med bra schampo och balsam och nästan alltid ett leave in alt hårinpackning. Tänk sen den dagen då jag inte har allt det där. Mitt hår kommer att gå bananas! 
 
 
Jag ser trött och sliten ut, men det får jag. Hostade hela natten igår, tycker synd om min sambo som fick stå ut med mig :( Plus jag arbetade bort hela dagen igår och idag så ska jag plugga i solen och sen arbeta hela kvällen. WOooooop! Inte taggad alls >.< 
 
 

Var inte rädd min vän.

Day 38: thoughts on your generation


Detta är min tanke om min generation, att vi studerar och jobbar extra och jobb kanske kommer senare. Men vi vet inte, vi kan inte vara helt säkra. Helt plötsligt kanske vi inte behöver en viss sorts yrkesgrupp och då.. då får man börja om. Vi blir oftast intutade att vi ska "följa våra drömmar" och göra det som känns bäst men ibland betalar inte drömmarna mat på bordet. Vilket är synd. Fast någon gång så hoppas jag att min dröm ska kunna betala min mat på bordet. Då ska jag le och tänka på det här inlägget. 

 

 

(Disappearing into the periphery,
The jobs might come later.
I just want to live my life, but I muddle my way through some extra work and study instead.
Just to be able to pay the rent and food.
Did anyone talked about quality of life?

Cause i have no idea what you are talking about. )

Who are YOU?!

Day 37: who are you
 

Jag har dragit mig inför det här men.. ja,. Har tänkt på hur jag ska skriva och om hur mycket? 
För att frågan "Vem är jag?" är för mig antigen för personlig eller för jobbigt att svara på. Hell, jag arbetar ju på att finna mig själv i all den bråte som jag har samlat på mig.
Men jag ska försöka mig på något.
 

Jag älskar sommar. Är det verkligen något som jag absolut hatar så är det vinter. Det är något som sprakar till och som lever upp varje gång solen börjar värma och jag ÄNTLIGEN får slänga av mig vinterdräkten.

Jag älskar att resa (who does not? ;D) och jag bannar mig själv för att inte har rest så mycket som jag egentligen vill göra. MEN jag ska till Turkiet om en månad :D vilket tar oss in på nästa 

Jag älskar att lyssna på berättelser och om jag känner för det (dvs inte är för blyg eller instängd just då) lära känna nya människor. Jag har så svårt ibland att lära känna nytt folk därför jag har blivit bränd så många gånger förut av folk som jag trodde stod mig nära eller så har jag betett mig som en fullständig idiot. SÅ att ja. 

Jag älskar djur, men jag tror att jag börjar att få tillbaka min pälsallergi. MEN DET SKITER JAG I MOUHA 
Jag vill träna, mer än vad jag gör för tillfället (dvs endast sjukgymnastik..) och att jag hatar mina knän och min överrörlighet för det här.  
 
Jag är uppväxt i Helsingborg, och varje vår vill jag likt flyttfåglarna gör om hösten - dra söderut. Jag längtar hem så otroooooooligt mycket just runt april maj därför jag vet att hemma hos mor är det sjukt vackert. Men jag ska ner i Juli och mysa :) ska se till att bo på stranden de dagarna ;D 
 
Jag försöker återskapa ett liv i musik och försöker vara på Smålands några timmar per dag för att komponera. De har ett piano, vilket inte jag har och det är betydligt enklare att trycka ner ett ackord på ett piano än på en gitarr. Och jag är något lat (erhm..)

Jag bytte efternamn för inte så länge sedan (ett år sen) men jag har inte hunnit fixa pass. Varför? För att jag kände att jag behövde en ny start och då är det roligare att ha ett nytt namn (plus en massa annat hemligt skit som jag inte tänker skriva om här ;P)

FESTIVALER FESTIVALER FESTIVALER. I LOVE IT 
 
Så, nu kanske du vet mer om mig. ^^
 

Break The Silence

Förlåt för radiotystnad men jag har dessvärre haft fullt upp med Valborg och att vara oansvarig. Man får lov att vara det ibland ;) 
Men nu är jag tillbaka på banan, och har lovat mig själv (och min stackars tarm) att inte röra alkohol på ett tag och faktiskt detoxa och göra mina sjukgymnastövningar! 
Så, Sköna Maj, välkommen. Nu ska jag åter igen leva som en ansvarsfull 24 åring ;) 
 
Och apråpå ingenting, du kanske undrar vad jag fick som vinst av Isadora? Igår (fredag) landade ett fint litet paket i min brevlåda. Jag skuttade sedan upp för trapporna och slet nästan upp paketet. I den låg det här; 
 
 
Synd att jag är på  väg till jobbet, annars hade mina naglar varit väldigt väldigt väldigt glittriga by now. Men efter jobbet - då jäääklar! 
Men nu så ska jag snart bege mig, ville bara säga hej och förinställa detta inlägg först åt er :) 
 
 
//
 

Sorry for the radio silence but I have unfortunately been busy with Walpurgis and being irresponsible. You are allowed to be sometimes;)
But now I'm back on the track, and have promised myself (and my poor bowel) to not touch alcohol for a while and actually Detox and do my physiotherapy exercises!
So Beautiful May, welcome. Now I will live again as a responsible 24 year old;)

And think of nothing, you might be wondering what I got as a gift from Isadora? Yesterday (Friday) landed a nice little package in my mailbox. I then jumped up the stairs and almost tore up the package. In it laid this; Nailpolish and Glitter <3

Too bad I'm on my way to work, otherwise my nails were very very very sparkly by now. But after work!
But now I'll soon depart, just wanted to say hi and preset this post only for you :)

 
 photo 78add885-675c-40fd-992d-c2e2b0a9c8b2_zpsb756dd9c.jpg

Dreams About Jane Doe

Follow on Bloglovin

Kontakt/sponsorer:
  • stephiethurow@gmail.com

    Design gjord av den fantastiska Julie Viktoria