Minty fresh

 
 
Har fastnat för smaksatt vatten, speciellt hemmagjord. Och det är så där barnsligt enkelt som det kan bli.
En variant som jag har kört på nu i veckan är Mynta vatten. Om du gillar mint och har svårt att få i dig all vatten som din kropp behöver - så ska du testa detta! Glöm bara inte att ta bort bladen efter några timmar - det kan bli beskt då. Jag hade mina i över natten och det smakade himmelskt! 
 
 

Hyllvärmare 2013

Guess who is back - back again? 
haha ska nu inte lova för mycket men jag har i alla fall lite tid till att uppdatera något :) 
 
Har ett gäng hyllvärmare som dekorerar min bokhylla här hemma. Jag älskar böcker. Älskar doften av en ny bok, av en gammal bok, av pappret mellan fingrarna och att bara hålla en bok mot bröstet är en trygghet för mig. Oftast läser jag 2-3 böcker samtidigt för att om jag blir så intresserad av en bok jag nyligen har köpt eller hört talas om så kan jag inte låta bli att påbörja läsningen. Vissa böcker kan ta evigheter att läsa - men förmodligen är det just så de ska läsas. Och det verkar som om jag aldrig tappar bort tråden när jag läser, utan kan hålla isär de 2-3 historierna. 
Point being - jag älskar att läsa.  Här ser ni min bokhylla... (min sambo har TVÅ böcker i den här hyllan)
 
 
Som ni ser så får jag inte plats med fler böcker OCH jag får inte köpa fler nu. Inte fören dessa böcker är upplästa (om inte någon av de böcker jag har skrivit upp som jag vill läsa dyker upp, som ett lyckokast eller karma eller bara att det är dags att läsa den nu) ska jag köpa en bok till.
 
Det är dessa böcker jag talar om; 
 
 
 • Edgar Allan Poe - Tales of mystery and Imagination
 • Doris Lessing - the fifth child
 • Toni Morrisson - Sula
 • Toni Morrisson - Älskade
 • Fjordor Dostojevskij - Brott och straff (kan ärligt säga att NEJ jag har inte läst den. . . .  )
 • Leo Tolstoj - Anna Karenina (inte den heller. . . . )
 • Kathryn Stockett - Niceville (fick den av en arbetskollega, jag har sett filmen och tycker väldigt mycket om den :)) 
 • Alice Lyttkens - Fader; Okänd 
 • Daphne Du Maurier - Värdshuset Jamaica 
 • Cyril Hare - Döden blåser klarinett
 • Pascal Mercier - Nattåg till Lisabon
 • Ted Willis - Tiger!
 • Johanna Tyrdell - I taket lyser stjärnorna
 • Kjell Johansson . Huset vid Flon
 • George Eliot - Middelmarch
 
 
Det vill säga att nästa år så får jag köpa böcker igen. Det vill säga att detta löfte kommer jag att ha svårt att hålla.. För att jag vet om att några böcker jag vill ha dyker snart upp som pocket (dvs billigare och överkomligt för en student som jag) Men vi kan se nästa år :) Här finner ni inspirationen till det här inlägget
 
 

Jag lovar, jag lever

Men jag har väldigt mycket i skolan just nu. Efter den här veckan så blir det lite lugnare :)

Turkiet, Here I Come!

Sötnos och jag har bokat en resa till Turkiet i juni! Vi fick reda på min skatteåterbäring och bokade direkt! Det vill säga att jag fick en supernajs skatteåterbäring. 
Så, nu får vi den där efterlängtade solsemestern - all inklusive! Nedräkningen har börjat - sun here I come! 
 
(vi bokade via ving, för två pers på sunny hill, ca 13000 kr med alla avgifter, bilden fann jag här och är då hotellet där vi ska spendera en underbar vecka på)
 
 
 

My birthday-wishlist for April!

I April fyller jag hela 24 år och det är därför denna kommer nu, så att min familj vet vad jag önskar ^^ : 
 
Och här finner ni allt! :) 
1. Gucci Première
2. Dream Crem från Lush
3. Underbar ansiktskräm från Beaute Pacifique
4. Skitsnygga skor från Vagabond
5. Eau de Lacoste Femme
 
 
 
 (detta är alla produker som jag har tänkt att köpa snart ändå, all hjälp uppskattas ;)
 
Och kom ihåg detta: Presenter är alltid kul! :D 
 
 

Cinnamon

 
 
Det är underbart att vakna upp, se solskenet sila in och att det doftar kanelbullar. 
Min karl är underbar :) 
 
//
 
It's wonderful to be waking up, see the sun shine in and sense the smell of cinnamon rolls coming from the kitchen.
My man is wonderful :) 
 
 
 
 
 

Kitchen frenzy

Innan idag så åkte vi ut till Coop forum här i Uppsala för att de hade halva priset på all köksutrustning! Så vi gick bananas där inne och köpte en stoooor gjutjärnsgryta, en wookpanna och en hel del annat smått och gott som vi har saknat :)
Allt detta kommer att underlätta väldigt mycket plus att sötnos har lovat grytbröd resten av året ;)

My new addiction

Är kallat Cirkelträning. Det är en träning där man använder kroppen som redskap (vissa vikter förekommer ja) och man tränar HELA kroppen. Igår var det dock mest fokus på armar (så ni kan ju tänka er vart jag för tillfället är som mest död). 
Men jag är hooked! Det är som om jag innan detta inte tränade alls (lite på måfå, kondition varvat med lite styrka.) och min kropp är helt skönt slut efteråt. Hade en partner igår som jag fick tilldelat som pushade mig och som jag pushade tillbaka. Så de sista minuterna av passet var en reeeeen plåga i fråga av energi. Plus att jag kände mig typ svimfärdig. Jag är inte van vid att träna så intensivt (men det börjar ta sig. NÄSTA GÅNG DÅ JÄVLAR!)
 
Så, testa om du verkligen vill träna varenda liten del av dig. :) 
 
// 
 

Is called Circuit Training. It is an exercise that uses the body as a tool (some weights occurring yes) and you exercise ENTIRE body. Yesterday, it was mostly focused on the arms (so you can imagine where I'm currently most death).
But I'm hooked! It is as if I am before not trained at all (some at random, conditioning combined with some strength.) And my body is completely comfortable out afterwards. Had a mate yesterday that I got assigned that pushed me and I pushed back. So the last minutes of the session was a pure torture in terms of energy. Plus, I felt light-headed type. I'm not used to train so intensely (but it starts to take on. NEXT TIME THEN IT WILL BE HEEEELL YEAH!!)

So, to test if you really want to train every little part of you. :)

 

mina stackars knä efter träningen ;)

my poor knees after practice ;) 

 

 
 

NY låt ute! :)

Låten heter "Så snälla du" och handlar om de där dagarna när man inte riktigt orkar med något. När informationssamhället känns för påtagligt och det enda man vill är att vända ryggen till och andas. Leva i nuet, inte planera framåt och se molnen dra förbi. 
 
Lyssna gärna :) 
 
 

Cosy wrist warmers

 
 
I januari gjorde jag ett par handledsvärmare åt min syster. Då de var en julklapp så kunde jag inte visa upp dem fören hon hade fått dem. Sen glömde jag bort detta pga den mänskliga faktorn, men här kommer den liten fotobomb på ett par mysiga handledsvärmare :) 
 
//
 
In January I made a pair of wrist warmers for my sister. Because it was an christmas gift I couldn't show you before she got them. Then I forgot this due to the human error, but here comes a little photobomb on some cosy wrist warmers :) 
 
 
The yarn is second hand so they are environmentally friendly too! :D 
 
 
 

Hello Glossy Glossy

Denna månads Glossybox såg ut så här; 
 
 
Och detta fick vi; 
 • Dream Cream från Lush. Åh, YES, var det första jag tänkte. Har alltid velat testa på något från Lush men jag har aldrig köpt något där till mig själv. Denna doftar starkt av lavendel, så gillar du inte lavendel så blir det lite jobbigt. Jag hade svårt i början men nu, nu doftar den himmelskt!
 • Model Co Lip and Cheek Tint. Precis innan vi fick boxarna så tänkte jag på att jag skulle köpa en crémerouge eller liknande. Men det behöver jag inte göra nu iaf ;) Den är lite klurig att få på, det är lätt att pressa ut för mycket eller få färg på fel ställe. Men den ger en underbar rosig färg på mina bleka kinder. Ser naturligt ut helt enkelt (och jag är tokig i allt som får mig att se vackrare ut naturligt ;)) 
 • Model Co Läppenna. Denna har jag inte haft chans att testa än - men den ska vara utanför läpparna? För att göra ett bättre plut? 
 • Baptist torrschampo. Kungen över torrschampo i en mindre förpackning (on the go!) Wunderbar! Jag tvättar inte håret så ofta, då jag är en sådan överkänslig typ mot vatten så kan jag inte duscha för ofta. Så allt som hjälper mig att känna mig fräsh är välkommet :) 
 • Swedish Terapy Oil från Maria Nila. Helt underbar liten sak. Ska lätt införskaffas när denna lilla plutt tar slut. Luktar SÅ GOTT! 
Vill du också testa på? För 139 kr i månaden får du den här lilla lådan av vardagslyx leverat. :) 
 
 
Jag testar på Lip and Cheek tint, här har jag tinten; 
 
 
Här har jag inte; 
 

Min hall

 
 
Inte nog med att den är full av saker (jag har lite svårt med det där att inte ha 75tusen saker), min hall är mörk också! Nu så ser den ljusgrön ut, men i olika färgskiftningar så blir den mörkgrön. I och med att den inte har något naturligt ljusinsläpp så skulle jag vilja ljusa upp den några grader.
Detta är ett projekt som vi har valt ska bli den förste i förändringen när vi väl kommer till skott. Just nu känns det som om vi planerar in allt annat än hemrenovering (cuz we dont want to be home...?) men hoppas att det snart är dags för en uppfräschning.
Dessutom, när vi tog den här bilden (min sambo är bland annat en bostadsfotograf ^^) så upptäckte vi att randen längst upp är sned. Något vi inte har tänkt på under de här två åren. 

Bullseye!

Day 34: your horoscope for today and whether you think it’s accurate

 

Så här ser mitt horoskop ut idag och ja, jag planerar en fest och jag har en uppgift i filmljud att göra idag. Så hehe, det är en exakt beskrivning över hur mitt liv ser ut just nu. Jag äter så sunt jag kan (kan inte låta bli de där söta sakerna dock!) och tränar minst en gång om dagen när jag är hemma. Shoppar gör jag dock inte, men veckan är inte slut ännu så det beror på vad de menar. 
Jag fann mitt horoskop på Expressen, då jag tycker att personen som gör horoskopet på expressen brukar pricka rätt.  
Bullseye! ;D 

Wishlist, Mars

Min udda önskelista för Mars ser ut så här; 
 
 
(Jacket. Converse. Cookies. Necklace.)
 
Jag vill kunna klä mig i lättare kläder och gå i mina converse igen. (jävla snöisslaskhelvete) baka kakor och införskaffa halsband med pilar på.
Och nu börjar verkligen verkligen längtan efter vår etsa sig fast.
Ge mig vår NU!

Menu of this week. :)

 
Vi har i lägenheten börjat med att skriva menyer, och veckans meny ser ut så här :) 
 
 
Så att vi båda har någon koll på vad som finns och vad som vi kan laga tillsammans. Det är mysigare att laga mat tillsammans ;) 
Plus att vi planerar in att äta upp våra rester och annan mat så att de inte bara står där och möglar.
'Jag har sagt att vi ska försöka handla ny mat varannan vecka, med frukt och grönt och sånt som vi saknar och för att göra det så måste vi skriva matsedel.
Skriver du matsedel? 
 
//
 
We in the apartment started to to write menus and menu of this week looks like this :)

So we both have an eye on what is available and what we can cook together. It is cozier to cook together;)
Plus, we are planning to eat up our remains and other food so that they do not just stand there and moldy.
'I have said that we should try to buy new food every two weeks, with fruit and vegetables and things that we lack, and to do that we have to write the menu.
Do you write a menu?

Drink water in STYLE

 
 
Is much nicer than drinking water without style ;) 
Found this at my Flea Market Deluxe and I absolute love it. Especially with orangesslices in it! 
 

Öppet brev till H&M.

Jag vet inte om ni läser det här, men innerst inne så hoppas jag det. Det vore kul. 
 
Mitt namn är Stephanie och jag är en generation som har vuxit upp med H&M. H&M för mig har betytt billigt och greppbart mode och jag har haft flera basicplagg ifrån er genom åren som har funkat under längre perioder. Jag har även några plagg som jag har funnit på second hand som är gamla H&M plagg, som är mina favoriter i garderoben. 
 
Men på senare tid så har jag allt mer och mer snurrat in på DIYs, speciellt efter det att jag hittade en finfin H&M klänning från 70 talet som jag kortade upp (som jag älskar för övrigt), eller en kavaj som jag klottrade "POW,you are dead" på ryggen (väldigt populär bland folk faktiskt.) eller skor som jag har målat om, kläder jag har klipp i och jag vet att fler är med mig när det gäller DIY's och remakes och finner H&M en bra bas att hitta billiga kläder att göra remakes på.
Jag har läst att H&M skänker mycket av sina kläder och nu kommer att ta in kläder till I:Collect för att ta vara på resuser. Vilket är super men mina hjärnknölar gick igång á la remake Gina Tricot och Nordisk Designskolan. Men jag har dessvärre inte 30.000 kr till att gå en 2 årig utbildning (inte vill jag det heller) för att kunna göra DIY's men jag älskar att pyssla - och jag vet att det finns fler som också älskar att pyssla. Och känslan när man har gjort något eget som är vackert är obeskrivligt!
 
Så, min tanke är att starta upp DIY's eventdagar eller tävlingar eller inspirations dagar för skolkidz där vi kan ta plagg, skor eller accessoarer ifrån H&Ms stora lager (en del av det ni skänker - eller inte kan skänka av div. åsikter) och gå bananas på objekten. Med tävling menar jag att man skulle kunna anorda en tävling där den remake som blir populärast gå i tryck. Vi skulle kunna ha lokala tävlingar eller internationella tävlingar och på så sätt ta hand om de plagg som ni inte får sålt för att kunna sälja igen. Även uppmärksamma miljöaspekten i redesign och öra det möjligt att med H&M som bas - kunna skapa sin egna stil.
Detta skulle kunna engaera många människor i olika åldrar och samtidigt vara ett kul PRevent för H&M i och med att H&M börjar ta emot kläder med I:Collect.
Möjligheterna är obeskrivligt många om man får flera olika material och alternativ att välja mellan (min mun börjar typ dregla bara över tanken att få använda spets, plast, metall, glitter, bomull etc).
 
Kan tilläggas att jag letar sommarjobb och har drivit Flea Market Deluxe med 3 andra fantastiska tjejer (men anordnar en mindre loppis mer frekvent ensam, nästa är den 13 april om ni vill komma förbi mellan 12-15) och skulle gärna ha sett mig själv som eventkoodinator för det här. Detta skulle vara superduper kul att få arbeta med. 
Så H&M vad säger ni? 
 
 
 

Bitch stop whining!

Som ni kanske vet så prenumenerar jag på glossybox. Och talar väldigt gott om Glossybox för att jag är nöjd med konceptet de säljer. Men på senare tid så har jag stött på folk som har whinat om glossybox och deras main argument låter ungefär så här; 
 1. Varför får vi bara testprodukter? Jo, Glossybox är till för att upplysa oss om att det finns andra märken än just loréal, body shop maybelliene etc. Dessa märken gör det genom att ge oss små teasers till olika produkter de har i sitt sortiment. Jubel och trumpetljud tycker jag, för jag har Über svårt att hitta i denna fantastiska jungel. Och jag har fått några riktigt bra produkter genom året.
 2. Varför får hen andra produkter än jag? Hen har förmodligen skrivit in en annan beautyprofile och får på sätt andra produkter. Jag är t.ex. väldigt känslig i hyn, väldigt blek, ljusbrunt torrt hår och bruna ögon. Jag fick en ljuslila ögonskugga för nån gång sen där jag frågade mig själv när jag fick se den "DAFUQ?", men nu efter det att första reaktionen har lagt sig så använder jag den till att highligha olika partier i mitt ansikte. Om jag får något som jag reagerar allergiskt på eller som jag redan har så delar jag med mig det till någon som jag tycker om. För fan, för 139 kr i månaden så får vi ganska mycket. 
 3. Varför får jag inte smink som passar mig? Speciellt en dam som jag snubblade in på gnällde över att hon hade fått en ögonskugga som hon ööööööööverhuvudtaget inte skulle kunna tänka sig att ha på sig. Fine, whatever, bitch stop whining och ge bort den till vän? Eller testa den på olika ställen? Glossybox gav ett fint svar på den saken och det var att företaget som är med och ger oss de här teasers, de ger bara viss sorts färger. Alla kan inte passa alla och ibland blir det bara fel. Påpeka detta för Glossybox så löser det sig säkert. Whina bara inte ut det på din blogg. Jag hade en drybalsam som verkligen var ett måndagsexemplar. Jag mejlade om detta och fick välja mellan tre andra produkter. NICE. 
Summan av kardemumman är följande; för 139 kr i månaden så får du testa på 5 produkter. Priset på produkterna kan variera något och även kvalitén. Vi är där för att recenera dessa produkter och om vi gillar dem så fortsätter vi att köpa dem . För att förtydliga Glossybox är ett företag som låter oss testa på produkter som annars kostar mer än 139 kr (sammanlagt), där om vi inte gillar något kan ge bort eller slänga det. Gnäller du verkligen över 139 kr i månaden? Hur mycket lägger du på smink kläder eller dylikt egentligen? 
 

SÅ. nu har jag whinat klart. :) 

Nuthin to do

Verkligen? Har ni verkligen ingeting att göra så att ni måste ta hjälp ur en tidning för att komma på saker att göra? Jag menar en sådan här tidning; 
 
 
 
Må påpeka att jag fick den här tidningen gratis och att jag läser den när jag sitter på dass. (yes, jag sa dass). 
För jag vet inte med er men jag har alltid saker som jag håller på med eller som jag vill göra. Jag hinner knappt avsluta något fören jag på nästa grej. Där är jag en typisk jävla vädur, har en miljon bollar i luften och ibland kan det ta mig år innan jag blir färdig med något (därför jag inte kommer ut med någon musik - jag blir aldrig klar. Har multum med loopar och fix men inget som jag vill visa - än. Har dock planerat in att jag ska lägga upp något om en vecka!) .
 Men en sak till som jag kom att tänka på när jag läste den här artiklen (otroligt bra. ger massor med tips på vad man kan göra under sommaren..) var att vi gör så otroligt mycket fast vi inte vet om det. Jag personligen var tvungen att sätta mig ner med mig själv och gå igenom ALLT jag håller på med i mitt vardagliga liv. Inte nog med att jag studerar på helfart, jag sänder radio varannan vecka (not much ey), skriver musik, bakar, pysslar och sen flea market och mitt miljöintresse på det. Men när jag verkligen hade funderat ut vad jag pysslar med så var det enklare att skriva personliga brev och CV - för fasen jag är ju en sprudlande entreprenör med tuuuuuuusen DIY tankar (checka bara in min pinterest trådar. DIY har ca 400 pins. Och det är bara saker som man kan göra, har ytterligare 150 pins på hur man kan förvandla kläder, ja, jag är en hamster). 
 
Så. Nästa gång du verkligen sitter där och tror att du inte gör något eller inte har något att göra. Fråga dig själv "vad vill jag göra", "vad vill jag bli bättre på" och "vad är jag bra på". OTROLIGT SVÅRA FRÅGOR jag vet! Tog mig 23 år att svara på dem och vissa är fortfarande otroligt vaga i svaren.
 
Puss!
Stephanie
 
//
 
 
Really? Do you really have nothing to do so you need to take help from a magazine to come up with things to do? I mean this kind of journal. 

May point out that I got this magazine free and I read it when I'm sitting on the toilet. (yes, I said toilet).
Because I do not know with you but I always have things that I'm doing or I want to do. I barely have time to finish something I am bow to the next thing. There I am a typical fucking aries, have a million balls in the air and sometimes it may take me years before I'm finished with something (why I do not coming out with any music - I will never be finished. Has many loops and fix but nothing that I want to show - yet. However, the scheduled that I will post something about a week!).
But one thing that came to mind when I read this the article (amazingly good. Gives lots of tips on what to do during the summer ..) was that we do so much although we did not know about it. I personally had to sit down with me and go through EVERYTHING I'm doing in my everyday life. Not only do I study on full time, I send radio every other week (not much ey), writes music, baking, crafting and then flea market and my environmental interest on it. But once I had really figured out what I am doing it was easier to write personal letters and CV - got dammit I'm a bubbly entrepreneur with thousands of DIY ideas (check only in my pinterest threads. Diy has about 400 pins. And only things that can be done for decorating or smart ideas, I have about 150 pins on how you can transform clothes, yes, I'm a hamster).

So. Next time you really sit there and think you can not do something or do not have something to do. Ask yourself "what wish I to do", "what do I want to get better at," and "what am I good at." INCREDIBLY DIFFICULT QUESTIONS I know! Took me 23 years to respond to them, and some are still incredibly vague answers.

 
 photo 78add885-675c-40fd-992d-c2e2b0a9c8b2_zpsb756dd9c.jpg

Dreams About Jane Doe

Follow on Bloglovin

Kontakt/sponsorer:
 • stephiethurow@gmail.com

  Design gjord av den fantastiska Julie Viktoria