Akvarell

Förra veckan drabbades jag av ett enormt sug på att måla med akvarellpennor. Visst, det inte som att måla med akvarellfärg men jag känner att jag har mer kontroll över teckningen genom att först måla med en penna och sen med vatten.
Och detta gör jag när jag äter ensam. Jag dekorerar min kalender med små eller stora bilder för att ljusa upp den och göra den mer personlig. Just nu är jag inne på ett mer höstligare tema men jag har tänkt att måla på de föregående månaderna också ;)

Detta är vad jag skapade idag :)


Laundry-day-dilemma

Jag tycker att tvätta är något riktigt riktigt najs. Kläderna blir fräscha och jag finner någon slags rogivande med att hänga tvätt. Kanske var en tvätterska i ett av mina förra liv? 
Iaf, samma saker upprepas varje gång när jag har tvättar och det är de här; 
 
1. Jag får en uppfattning om hur jävla mycket kläder jag har.
Jag knappt gjort någon skilland i min garderob och så ska jag trycka in all den där ny tvättade högen?! 
Inte konstigt att jag har beslutsångest varje gång jag öppnar garderobsdörren (och jag älskar Pinterest som ger mig så sjuuuuuukt bra tips på outfits)
 
2. Att när min sambo hittar en tröja han gillar, köper han gärna fler i andra färger. Ibland även två av samma färg.
Min karl är en enkel man och jag älskar honom för det. Plus att han är sjukt snygg och mysig i de där tröjorna så egentligen bryr jag mig inte. Tycker bara att skillanden är rolig när jag har tuuuuuusen plagg i olika modeller så kör han på samma t-shirts och långarmat, fast i olika färg. Helst neutrala basfärger och svart.
 
3. Är det där mina strumpor har varit hela tiden?! 
Lord almighty, tro mig, mina strumpor förbrukas i raskare takt än smör försvinner i solsken. Vet inte hur många tår och hälar jag har fått laga detta år (har gjort det till en princip att inte slänga något som inte faller av eller inte går att laga mer. Ni vet, när hålet är så stort så att det inte ens är lönt att kalla det för en strumpa, då åker den i tunnan!) så de försvinner relativt lätt i min strumplåda. Borde köpa fler måhända men jag är pank och gillar att lägga de småslantar på annat istället för på strumpor. Sånt kan jag önska mig i julklapp ;) Plus att jag förnbrukar en hel del strumpor om jag går runt i dem ca 10 timmar om dan i lufttäta skor. Tänk er den fotsvetten. 
 
 
 

Always chase the light

Är inne i en period där jag arbetar 6 dagar av 7 och är inte riktigt en människa när jag slutar jobbet och har kommit hem. Så ni får ursäkta min frånvaro, men jag kommer att uppdatera med det pyssel jag håller på med om dagarna (när jag hinner vara människa och inte en kaffesäljande-robot) och sådant som jag vill dela med er. Jag hinner dock inte uppdatera på väg till, under eller från jobb och när jag kommer hem så slocknar jag oftast direkt. :/ 
Men jag kan säga så långt att jag har skaffat mig akvarellpennor som jag leker med när jag äter. Gud va jag har saknat att måla! 
 
Näh, nu måste jag fortsätta med mitt arbete hemma. Har en hel drös med saker som jag vill få gjort innan det är dags för säng. 
 
Ses snart igen :) 

New in:

Ikea, Kivik sofa

Casual

Today's outfit

5:2

Första ordentliga fastan och det enda som jag tycker är jobbigt var att gå på lunch. För att jag har ingen att gå med PLUS jag ville inte fresta mig mer än nödvändigt så jag satte mig i ankomsthallen med min kopp te och bok.
Nog med att jag redan jobbar med mat och kondis, så jag får redan nog med frestelser där ;)
Men jag längtar nog mest efter måltiden ikväll och har redan börjat planera morgons picknick matsäck ^^

In case of -kit

I min väska så har jag en necessär. 
Necessären fick precis en behövlig update efter en resa till Turkiet (den förra var guldig och skavd i kanterna)
men innehållet har förblivit det samma.
En kär vän lärde mig nödvändigheten med att ha alla sina saker på ett och samma ställe och att fylla en necessär med sådant som du behöver om något händer (eller om du arbetar inom servisbranchen - glömmer att ta av nagellacket >.<). 
 
Här är min in case of necessär; 
 
 
I denna har jag; 
 • Öronproppar - alltid bra att ha med sig!
 • Läppglans. Nästan färdigklämd också. Använder nästan aldrig läppglans så detta är ett bra sätt att ALLTID ha ett med mig så att jag kan börja få rulljans i den lådan. 
 • Testparfym. Älskar sådana små förpackningar. För då kan jag ju ha med mig dem överrallt och skulle jag tänkas gå ut efter ett jobbpass så kan jag ta lite av den här parfymen på mig och POFF så luktar jag gott igen! För er som vill veta så är det Lanvin - Marry me atm. 
 • Vaseline. Funkar till allt. Idag hade jag det till mina händer, då jag glömde min kräm hemma..... 
 • Nagellack-remover från Mavala. Denna är inte världens bästa men den får jobbet gjort under en busstur till Arlanda. 
 • Olbas luktsalt! AWESOMNESS IN A BOTTLE. Jag är nästan jämt täppt (min kropp älskar det här >.<) så, jag älskar olbas. Plus om någon fiser på bussen och det luktar as så kan man ju trolla upp den här och the bad smell disappears! 
 • Sorgkanter be gone spatel.  Har ingen aning om vad den heter men den hjälper mig iaf att ta bort mina svarta ränder under naglarna. Hade en fil också men den är borta för tillfället. 
 • Plåster! För du vet ALDRIG när olyckan är framme. Plus för tröstisar för att de är så söta. 
 • Nål och tråd. Borde finnas med i allas väskor. End of story. 
 • Tamponger och bindor. Well, jag är ju en brud och ibland kan nöden vara framme antingen hos mig eller hos någon av mina fellow könskamrater. 
 • Nagelbandskräm. Denna är från Burt's Bees och är lättjobbad och luktar gott. Har haft min ett tag nu och den är inte alls dyr. Perfekt om du handskas mycket med vatten!
 • Jag brukar även ha hudkräm i men den tog slut på vägen till jobb :( förra var KIels Ultimate hand blahblahblah (AWESOME köpte en stor tub att ha hemma <333) näste kräm på tur är en nivea soft som jag fick på WOW. Perfekt liten förpackning ^^ 
 
Så, nu vet du vad du ska göra nu eller hur? 
 

My mission

Jag är mycket för att hamstra saker, eller att ha mycket saker hemma (tydligen) vilket har lett till att jag har MASSVIS med saker hemma, till min sambos stora förtret. Dock så har jag hamnat i en period där jag vill göra mig av med saker och speciellt smink, hudkräm, ansiktsvård och duschprylar. För att sedan satsa på sånt som jag faktiskt tycker om. 
Visst, nya saker = nya favoriter men jag behöver göra mig av med saker som tar plats och som jag knappt använder. Och jag skrivit om det förut men nu, nu jäklar! 
Min sambo bara skakade på huvudet och sa "men så mycket kan du inte ha?" när jag började med mina sminklådor. Jag började då rada upp läppglans för att ta ett exempel och slutligen så var jag uppe i 12 (!) i en låda. Och då har jag inte tagit ut det jag har med mig i mina väskor - för att förbruka dem. 
Så. 
Jag har inlett ett mission, att använda upp nästan allt innan jag köper nytt. Vilket kommer att bli en tuff sak att göra. Men lyckas ska jag. För jag är inte mycket för att slänga men har något fått illa smak eller bara inte funkar som det ska så åker det i tunnan. Basta. 
Så det kommer att bli roligt att testa nya sminkningar och se hur min hy reagerar på vissa produkter. Heh. 
Och med det så vill jag visa min utgångspunkt. 
Varsågod! 
 
 
min sminkhög. 
Säkerligen inte i samma kaliber som vissa av er, men mer än nog för mig. 
 
//
 

I am very to hoard things, or to have much stuff at home (apparently) leading to that I have LOTS of things at home, to my partner's dismay However, I have entered a period where I want to get rid of things and especially makeup, moisturizers, facial care and shower stuff. To then go for things I actually enjoy.
Sure, new things = new favorites but I need to get rid of things that take place, and which I barely use. I have written about this mission before but now, now dammit!
My partner just shook his head and said, "but so much you can not have?" then I started with my makeup drawers I started lining up lip gloss to take an example and finally I was up in 12 (!) In a box. And then I have not taken in the ones I have with me in my bags - to consume them.
So
I have embarked on a mission to use up almost everything before I buy again. Which will be a tough thing to do. But I will succeed Because I'm not much for to throw away but something got bad taste or just does not work as it should then the goes in the bin . Over and out
So it will be fun to try out new makeup and see how my skin reacts to certain products. Heh
And with that, I want to show my starting point
Enjoy!

my makeup pile.
Certainly not in the same caliber as some of you, but more than enough for me.

 

Alanya del 3.

Här kommer resten av bilderna som jag har lovat! 
PInnfärska från min sambos kamera :) 
(dock så fotade vi inte så mycket med hans kamera. Stor och tung är vad den är ;P) 
 
 
Vy från hotellet natt :)
 
 
 
Vy från hotellet dag :) 
 
 
Checka in stan
 
 
 
 
Kleopatraslottet
 
 
Cale
 
 
Hotellet
 
 
 
kissekatten :) 
 
 
 
Vy från Cale
 
 
 
 
Inte alls uppstyrt allt. nej nej. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min nuvarande profilbild på Facebook ^^
 
 
 
 
 
 
 
 
 
//
As promised, here are the rest of the pictures taken from Alanya when we were there in June. 
The pictures are from the first few days because my loves camera were heavy compare to our smartphones ;) 
 
 
 
 

Updating ^^

Jag vet, jag vet att jag lovade att jag skulle vara ur min sommardvala, men jobbet har tagit väldigt mycket tid för tillfället. Jag har typ arbetat konstant och de få stunder jag har varit ledig har jag antingen jäst i fåtöljen eller försökt vara utomhus och träffa vänner. 
Inte vara en idealisk bloggare alltså ;) 
 
Men, jag har en överraskning åt er, för under tiden som jag nu äter frukost så ska jag försöka hinna med X antal förinställda uppdateringar så att ni åtminstone har något att läsa om när jag inte orkar skriva ner det jag har på hjärtat. 
 
Imorse var det för övrigt väldigt segt att gå upp. Vaknade halv tre och kunde inte somna om. Fören en timma innan jag själv skulle upp, vilket var tur för annars skulle inte min sambo komma iväg ;) Han ska till Blekinge om ni undrar ;) 
Jag själv ska iväg imorgon och det är därför jag tror att jag inte kan sova - för jag ska till Way Out West! :D 
Ska bli super super super kul och jag ska försöka ta så många bilder jag kan. Dock så börjar min iphone bli lite full :( 
 
Men änyho. Uppdateringar och frukost. Se till att komma in senare :) 
 
// 
 

I know, I know I promised that I would be out of my summer slumber, but work has taken a lot of time at the moment. I have worked constantly and the few times I have been idle, I have either yeast in the armchair or attempted to be outdoors and meet friends.
Not being the ideal blogger that is ;)

But, I have a surprise for you, while I now eat breakfast I'll try to catch up with X number of preset updates so that you at least have something to read when I can not manage to write down what I have on the heart.

This morning I was very slow to get up. Woke up half past two and could not sleep, fore one hour before the alarm went off, which was fortunate because otherwise my boyfriend would not get away;) He's going to Blekinge if you're wondering;)
I myself are going away tomorrow and that's why I think I can not sleep - for I'm going to Way Out West! : D
Should be super super super fun and I'll try to take as many pictures as I can. But so my iphone begins to get a little full : (

However anyho. Updates and breakfast. Make sure to come back later :)

 photo 78add885-675c-40fd-992d-c2e2b0a9c8b2_zpsb756dd9c.jpg

Dreams About Jane Doe

Follow on Bloglovin

Kontakt/sponsorer:
 • stephiethurow@gmail.com

  Design gjord av den fantastiska Julie Viktoria