Kärlek vid första ögonkastet :)

Åh GUD vad jag ska frossa i smycken nu i höst :D
Finns hur mycket gulligt och sött där ute :D

Här kommer några smakprov:
Allting kommer ifrån Nellys hemsida och märkerna heter Vintage by Fe och Maloa.
Glöm nu inte att som student (gymnasie eller universitetsstuderande, så länge du har ett csnkort!) så kan du utnyttja deras underbara rabatt! :D

I mörkret är alla katter svarta

En tanke slog mig precis, iaf en tanke som har bubblat under ytan och precis brast.
Låt oss ta det från början:
Om ni går i på en väg och ska precis passera en dunkelt upplyst gränd/buskage eller helt enkelt, ni ska gå igenom något becksvart och ni ser ljuspricken långt därframme.
Väl inne i detta becksvarta känner ni på er att ni är iakttagna. Ni ser inget men ni har en krypande känsla av att det är någon eller något där ute i mörkret och ni börjar få panik.
Vad är det för bild ni målar upp i ert inre?
Är det en människa?
I så fall, hur ser han eller hon ut?
Lång, med mörka byxor och huva?
Vilken etnicitet föreställer ni er?
Och vilka tankar tror ni snurrar i denna persons huvud?


För mig är detta ett skräckscenario. Jag avskyr mörka passager och springer eller cyklar fort igenom dessa. Just för att jag inbillar mig något när jag närmar mig. Senaste gången hörde jag någon som visslade efter mig - men när jag vänder mig om så står ingen där, utan i mitt huvud så måste det ha kommit ifrån skogen.
Hur kommer detta sig?
Att jag inbillar mig saker som inte finns eller som kanske finns och varför tänker jag då att jag ska springa därifrån illa kvick för att rädda mitt liv. Känner jag mig inte trygg i mörkret? Eller är det vad föräldrarna säger till en innan man går hemifrån vid yngre ålder "Å så går du inte igenom någon skog på vägen hem!!".
Sitter det så djupt inpräntat i huvudet på mig att vara rädd för något som kanske inte finns där?
Min rädsla för att bli våldtagen, misshandlad, mördad - vart kommer den ifrån och vem föder dessa fantasier? Jag fortsätter att göda dem eftersom jag fortfarande är rädd men vem planterade dessa tankar i mig från första början?

Tåls att tänka på.

God natt :)


Autumn Monday

God förmiddag mina läsare, trevligt att se att det är några som hittar hit ändå :)

Dagen efter det stora VALET, och jag må säga att jag är en aning sorgsen över utvecklingen men ska bli intressant och se hur riksdagen löser detta. Jag kan säga att jag röstade på Miljöpartiet, så jag tycker att det ska bli extra intressant och se hur de löser det hela, vad dem kommer att välja för sida, eller gå sin egna väg. Vi får se helt enkelt!

I övrigt så har jag haft en låååång helg, ingen vila här nej, vilket jag behöver. Så efter den här helgen så kommer jag att infinna mig på nationen ENDAST när jag måste. Nation är typ som en fritidsgård för universitetsstuderande (iaf i Uppsala), där man kan dricka billig öl, plugga i deras bibliotek och äta god och billig mat (plus alla fester och clubar som äger rum - herrejösses!). Jag driver en klubb där som heter "Club New Kid" och som endast spelar electron musik, vilket är väldigt najs och passar mig som handen i handsken :)

Min enda lediga tid fick min kära syster som var här på blixtvisit, eftersom hon kollade på en lägenhet i sthlm. Så nu när hon flyttar dit så har jag någonstans att sova om jag skulle vilja det :) För övrigt så är det iaf tänkt att det ska bli mer sthlm för min del också, med secondhand shopping och fika :) så om ni vet något bra - tipsa gärna :) Annars blir det väl Zara, Weekday, H&M och Monki för min del ;)

Har även börjat fota mer med min Minolta srT 101b (yes, its a oldie!), men jag borde nog läsa instruktionerna nogrannare, så att jag vet vad jag gör. Fick den utav min pappa eftersom han skulle flytta och han ville att jag skulle ha en riktig kamera (jag har fotat med en minolta High Matic F nu ett tag).
Så kanske dyker det upp lite bilder här snart ;)

Annars så är jag baksugen - men pank.
Och sen så hittar jag jäkligt mycket snygga kläder ute nu, men jag är pank (och kommer nog att bli det ganska så fort sen igen...). Men en kort vinterjacka och boots blir det nog :)

Älskar höst :D

Värdighet?

En speciell sida, som jag följer och ibland även handlar ifrån, har startat en tävling där en person kan vinna 50000 kr och en make over (50000 kr ska gå till en helt ny garderob). Visst, så mycket pengar till kläder kan få vilken flicka som helst att få spader, men ibland känns det lite väl, iuh... Som den här tävlingen, där man ska köpa två paket av ett visst märke och sen lägga upp en bild på sin värsta outfit. Inte nog med att vissa flickor gör till sig, alltså väljer ut det absolut fulaste i sin garderob (och det syns på mils väg!) och drar på sig det, knäpper ett foto och lägger upp, det finns de som verkligen förtjänar det. som den tjejen som jag röstade på, som verkade uppriktig och inte hade tid att lägga ner på att göra sig till. Utan ville verkligen det här för att hon verkligen behövde detta.
De andra småflickorna behöver inte detta, de har föräldrar som kan betala åt dem, men denna tjej har ett barn att ta hand om. Dessutom, dessa tjejer som hävdar att de inte har någon stil (vilket de, per faktum, inte har iomed detta), minst hälften av dem som har lagt upp eller, nu drar jag till, iaf alla, har en blogg där de lägger upp mage, navel och bröst i små kreaktioner som känns lite väl för små för deras kroppar (eller för urringade för deras ålder).
Neh, jag hoppas iaf att hon vinner och inte någon fake-brud.

Dags att sadla om?

Har börjat tänka på olika saker och ting och när jag är klar med min lista för dagen (gör sånna där "att göra listor. och de kan vara ganska långa eftersom jag är lat >.<) så borde jag kanske satsa mer på design och mode - eftersom det är det jag har snöat in mig på, på sistonde. Iaf sen hösten kickade in och jag har börjat umgås mer med Katten och Lina.
Plus mina egna projekt på sidan av. Borde ta mig tid och surfa mer på internet och inte bara på facebook och bdb (ja, jag har bdb, men det är för att jag har appen i min mobil ^^). Så vill ni se kläder och annat skit så gå in där (jag heter Disillusion där).

Förövrigt så borde jag läsa mer om färg och former (ska nog plundra biblioteken här i stan - och sthlm!) och design. Göra ett stop på auktionkammaren som knut äger (sägs att den är väldigt, väldigt fin). Iaf nu när jag har fått tid över! Över och över, men lite iaf.

Så nästa besparingar ska läggas på en kamera, eller en laptop. beroende på vad jag känner för när jag väl är framme. Nu har jag bara en massa analoga och jag är seg på framkalla. men iaf.

Vi får se i framtiden om det trillar in något :)

 photo 78add885-675c-40fd-992d-c2e2b0a9c8b2_zpsb756dd9c.jpg

Dreams About Jane Doe

Follow on Bloglovin

Kontakt/sponsorer:
  • stephiethurow@gmail.com

    Design gjord av den fantastiska Julie Viktoria